Forside Streaming Audio

TEST: Libratone ONE

-
Libratone ONE (foto: recordere.dk)
Libratone ONE (foto: recordere.dk)

Libratone er klar med nye designs og ny lyd. Recordere.dk har testet Libratone ONE som er en ultrabærbar bluetooth højttaler som er til at tage med overalt.

Danske Libratone der blev købt af et asiatisk investeringsselskab i 2014 er nu klar til at tage kampen op i mellempris-segmentet mod spillere som JBL Flipp og BOSE Soundlink Mini, hvor man tidligere betragtet sig som et eksklusivt brand på lige fod med Bang & Olufsen, er Libratone nu klar med to højttalere i prislaget mellem 1-1.500 kr.

Annonce:

Recordere.dk har testet Libratone ONE, der er den største af de to nye højttalere, som kommer i et fladt og elegant design, der findes i to varianter CLICK og STYLE.

 

Libratone ONE - Indpakning
Libratone ONE – Indpakning (foto: recordere.dk)

Udpakning og installation

Højttaleren kommer i en elegant kasse, der udover højttaleren indeholder et Micro-USB kabel som skal bruges til opladning. Der er ingen oplader med, så du skal bruge en af de mange andre USB ladere du sikkert allerede har.

Højttaleren er beklædt med stof på for- og bagside, og på siden er der en gummiramme med håndtag, som gør at man kan bære den rundt. På forsiden er den velkendte Libratone fugl, der nu også indeholder en touch-lydstyrke funktionalitet, og det virker rigtigt godt.

På bagsiden er der et gummipanel, der gemmer et micro-usb stik, minijack samt tænd/sluk knap.

Højttaleren er meget pæn og minimalistisk i sit udtryk, og kommer i tre farver, Graphite Grey, Cloudy Grey og Caribbean Green. Modellen vi testede var Cloudy Grey, og den er elegant, hvor imod den grønne ikke falder i vores smag, da den er meget skrigende i sin farve.

Installation af højttaleren er utroligt simpelt, tænd for strømmen, og så er det bare at finde dens bluetooth navn, og så komme igang med at streame musik fra Smartphone, tablet eller computer.

En smart feature er at man kan være to bluetooth enheder på samme højttaler, så man kan skiftes til at vælge den musik man skal lytte til. Nok ikke en feature mange vil bruge, men fint nok at man tænker nyt.

Libratone ONE understøtter Bluetooth 4.1. Batteritiden er oplyst til 12 timer, og vi var på intet tidspunkt presset på batteri, i de mange timer vi testede den.

Libratone ONE - Volume knap (foto: recordere.dk)
Libratone ONE – Volume knap (foto: recordere.dk)

Hvordan lyder den så.

Jeg har været med på både den originale Libratone Beat, den første Libratone Zipp, samt Libratone Loop, og selvom jeg godt ved man ikke kan sammenligne højttalere til 4-5.000 kr., så kan man godt have høje forventninger til Libratone navnet, som indtil nu har stået for høj kvalitet baseret på Jes Mosgaards lydtekniske genialiteter som CTO da Libratone startede.

 

Og derfor havde jeg også store forventninger til den de fire højttalere som driver Libratone ONE. Den har en 3” woofer, en 1” tweeter samt to passive drivers.

Jeg testede med mine sædvanlige favoritter til små højttalere. Sade “Soldier of Love”, og der var jeg imponeret over bredden i lyden.

Så testede jeg Andreas Vollenweider “Belladonna” som er harpe og tværfløjte, og også der kom der god lyd igennem. Harpen stod skarpt både i bund og top, og diskanten havde ikke tendens til overstyring, som man ellers oplever på mange små prisbillige højttalere.

Sweetspot er bredt, men jeg vil ikke sige 360 grader som Libratone selv skriver. men 2 x 170 grader, for står du direkte til siden på højttaleren, så lyder den stadig ok, men spidsen af diskanten er væk.

Der findes en App til Libratone, som bl.a. giver dig mulighed for at lave “Soundspaces” (flere zoner), og samtidigt har nogle forud definerede lyd-profiler, men der må jeg sige at den Neutrale som højttaleren er sat i som standard, er den eneste der virker for mig.

Det er vigtigt at understrege at det er en lille højttaler, og lad være med at lave den samme fejl som mig, der slukkede min Pioneer VSX-1131 AV-reciever og mine Sony studie højttalere, og tændte for Libratone ONE, for så lyder den flad på alle områder, men som eneste lydkilde på arbejdsbordet, i sommerhuset, eller på farten er den ganske fin.

 

Libratone ONE (foto: recordere.dk)
Libratone ONE (foto: recordere.dk)

Konklusion

Libratone ONE er en lækker højttaler, og den lever fint op til Libratone navnet.

Designet er en smagssag, og ONE findes i to varianter CLICK og STYLE, og personligt er jeg mere til den feminine STYLE, da jeg syntes CLICK ligner en arbejdstelefon med larvefødder, men det er der vel nok nogle der kan lide. Det samme gælder med farverne. Jeg er vild med de to grå varianter (Cloudy og Graphite), men den mintgrønne må Libratone gerne beholde for sig selv.

Højttaleren koster 1.499,00 DKK, og kan købes fra Libratones egen web shop, ligesom den snart kommer til salg i Elgiganten og HUMAC.

Tekniske specifikationer

NØGLE FUNKTIONER

 • Bluetooth højttaler
 • Bluetooth +1 – skaber et SoundSpace mellem to Libratone Bluetooth højttalere eller med en Libratone ZIPP
 • Kan kobles til 2 enheder samtidigt
 • Speakerphone
 • Opsætning via Libratone APP
 • IPx4 vandtæt – tåler vandstænk

INDGANGE

 • Bluetooth 4.1
 • 3.5 mm AUX

LYDENHEDER

 • 1x 3” woofer
 • 1x 1” tweeter
 • 2x passive drivers

AKUSTIK YDEEVNE

 • 360 graders lyd

BATTERILEVETID

 • Mere end 12 timers afspilning på en opladning.
 • Oplades gennem micro USB

DIMENSIONER OG VÆGT

 • LxBxH: 12 x 4.1 x 20.5 cm
 • Vægt: 900 g

PAKKENS INDHOLD

 • Højttaler
 • Micro USB kabel
 • Quick guide
Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Ydelse (Lyd)
Design
Trådløs features
Brugervenlighed
Pris
Forrige artikelDagens tilbud: Spar 9 kr. på et 80k TV
Næste artikelNy app: Find vennerne på Roskilde
test-libratone-oneLibratone ONE er en lækker højttaler, og den lever fint op til Libratone navnet. Designet er en smagssag, og ONE findes i to varianter CLICK og STYLE, og personligt er jeg mere til den feminine STYLE, da jeg syntes CLICK ligner en arbejdstelefon med larvefødder, men det er der vel nok nogle der kan lide. Det samme gælder med farverne. Jeg er vild med de to grå varianter (Cloudy og Graphite), men den mintgrønne må Libratone gerne beholde for sig selv.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.