Forside Nyheder

Fortsat populær: Hver 4. bruger tekst-tv dagligt

-
Tekst-TV på Apple TV 4. Screenshot: recordere.dk
Tekst-TV på Apple TV 4. Screenshot: recordere.dk

Det er især nyheder, tv-programmer og vejr-udsigter der hitter på det gamle medie.

Tekst-TV havde premiere på DR i 1983, og da internettet blev populært blev de spået en snarlig død.

Men sådan er det ikke gået. Selvom tekst-tv lever en stille tilværelse, så er det gamle medie fortsat populært.

Annonce:

En undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for DR Medieforskning her i begyndelsen af 2016, viser at hver fjerde dansker ser tekst-tv dagligt. Et forbrug der dog er kommet under pres efter smartphonens indtog.

“Der er nok ingen tvivl om, at den store udbredelse af smartphones i de senere år, har haft betydning for, hvor meget vi bruger tekst-TV, men brugen er stadig relativt stor i Danmark”, fortæller Henrik Gregor Knudsen fra DR Medieforskning.

Brugen af tekst-tv er næsten lige stor blandt mænd og kvinder – med en svag overvægt blandt mænd, hvor 26% ser tekst-tv dagligt, mens tallet er 24% for kvinder.

TNS Gallup tjekkede også hvad der så læses på tekst-TV. Her er nyheder en klar nummer et – efterfulgt af TV-programoversigter, sport og vejret. 5% svarer også, at de bruger tekst-TV til at sætte undertekster på programmerne med.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.