Forside Nyheder

Oris “robotmøbler” gør små hjem større

-

parallel+full+backÉn ting er styring af elementer i hjemmet som lys, billede, temperatur og lyd. Noget andet er styring af møbler.

Et nyt projekt, der er et spin-off fra tech-universitetet MITs Media Lab, vil give folk mere plads ved at automatisere møbler.

Annonce:

Firmaet bag projektet hedder Ori, og de kalder konceptet for architectural robotics. Idéen er, at man har en stor klods, der indeholder de fleste af ens møbler i ét. Med digital styring kan man så lave det rum, man befinder sig i, om til soveværelse, stue eller kontor, alt efter, hvad man har behov for på det givne tidspunkt.

Rummet forbliver altså det samme, men med ”robotmøblerne” kan man ommøblere på ingen tid og uden at skulle anstrenge ryggen ved at løfte tunge sager. Det kræver bare lidt trykken på nogle knapper i en app.

Konceptet er lavet til folk, der bor i nogle af verdens største byer, hvor kvadratmeterprisen er enorm, og man derfor bor småt – f.eks. New York, San Francisco eller Tokyo.

Ori har endda fået designeren Yves Béhar til at være med ind over udformningen.

Du kan læse mere om Ori og se de sjove koncepter her.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.