Forside Produkter Mobil

Pas på: iOS jailbreak kan være hacket

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Jailbreak til iOS 9.3.3 mistænkes at være hacket, efter at brugere efterfølgende har oplevet misbrug af deres kreditkort mm.

iPhone er begrænset til det som Apple ønsker der skal være adgang til. Er der funktioner som Apple ikke tilbyder, eller specielle applikationer som ikke fås i App Store, så er det enten “surt show” eller man må ty til jailbreak.

Ved jailbreak “hackes” telefonen så der åbnes for flere muligheder, og for hver ny iOS som udkommer, der dukker der som regel også en jailbreak-version op kort efter.

Annonce:

Men hvad nu hvis det jailbreak, eller værktøjer til at installere det, ikke er helt fine i kanten? Altså hvis det også er et værktøj for lyssky personer på jagt efter dine penge.

 

Pangu jailbreak hacked?

Der er meldinger ude om at den seneste jailbreak til iOS 9.3.3, Pangu, kan være inficeret. Pangu levers af kinesiske sikkerhedsforskere. Der skriver 9To5Mac.

Pangu jailbreak distribueres igennem det kinesiske firma 25PP, der medsender installationsprogrammet PPHelper. Et program der installeres på en Windows PC.

Der er flere rapporter om at brugere, der har installeret denne jailbreak, efterfølgende har oplevet uautoriseret adgang til Facebook, PayPal og kreditkort-konti.

Fællesnævner her kan være PPHelper-programmet, men som 9To5Mac påpeger så kan det også være en tilfældighed at der er oplevet kriminel aktivitet på deres computer efter installation af denne jailbreak.

 

Vær på vagt

Pas på med disse jailbreaks, da de kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Selvom originalkilden er troværdig, kan der være ændret på pakken efterfølgende.

De kriminelles IP-adresser her peger mod steder som Taiwan, Vietnam og Beijing, men det kan blot være forskellige proxyservere anvendt til forbindelsen.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.