Forside Baggrund

Tip: Sådan får du frit tv-valg

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Nu er loven om frit valg af tv-leverandør trådt i kraft, men hvad gælder og fra hvornår?

Per 1. juli 2016 trådte en ny lov i kraft, som giver mulighed for at opsige tilslutningen til en fælles tv-ordning i foreninger og lejeboliger.

Det betyder at omkring 650.000 husstande nu slippes fri, til selv at vælge tv-distributør.

Annonce:

Det er dog langt fra alle, som kan slippe ud af den gældende aftale nu og her. Her følger en guide til den nye lov.

 

Overgangsordning følger gældende aftale

For at undgå at foreningen lider et økonomisk tab, så indeholder loven en overgangsordning.

  • Den nuværende aftale, som forening eller udlejer har omkring forsyning af tv-signaler, skal først udløbe eller genforhandles. Den type aftaler kan have en lang opsigelsesvarsel, på et år eller mere.
  • I kan opsige jeres tilslutning dagen efter at den nuværende aftale udløber, hvorefter I har en måneds opsigelse. Det betyder i praksis løbende måned + 30 dage.

Eksempel: Udløber aftalen med tv-distributøren d. 31/12 2017, så kan I opsige jeres tilslutning per 1/1 2018. Opsiges aftalen i løbet af januar måned 2018 vil den gælde per 1/3 2018.

 

Løbende aftale uden opsigelse

  • Er aftalen imellem forening/udlejer og tv-distributør med løbende automatisk fornyelse indtil den opsiges af en af parterne, så vil jeres tilslutning kunne opsiges fra 1/10 2016 plus tv-aftalens opsigelsesvarsel.

Eksempel: Har forening/udlejer en opsigelsesvarsel på 12 måneder med tv-distributøren, så vil I kunne komme ud af jeres tilslutning per 1/10 2017, såfremt den opsiges inden 1/10 2016.

Opsiges samme aftale istedet i løbet af oktober 2016, så vil jeres opsigelsesperiode for samme eksempel betyde at i slipper ud 1/12 2018 (forening/udlejers opsigelsesvarsel + løbende måned + 30 dage).

 

Sløjfeanlæg må vente

De ca. 150.000 husstande der får tv-signalerne via et såkaldt sløjfeanlæg, hvor der er samme signal ind til hver lejlighed, og som ikke umiddelbart kan adskilles, der gælder en forlænget frist.

Ejere af sløjfeanlæg har frist frem til 1. januar 2018, til at få udskiftet anlægget med en mere moderne tv-distribution hvor hver husstand kan adskilles.

Så for beboere i egendomme med sløjfeanlæg der træder denne lov først i kraft 1/1 2018.

 

Sådan opsiges tv-udbyderen

Forening eller udlejer har ansvaret for at opsige eller genforhandle den nuværende fælles aftale.

Spørg hos forening eller udlejer hvornår de nye regler på området får virkning for jeres husstand.

Den fælles tv-distribution opsiges skriftligt til udlejer eller foreningens bestyrelse.

Der må ikke opkræves gebyr for udmeldelsen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.