Forside Nyheder

DF vil skære en fjerdedel af DR

-
Image24
Illustration: recordere.dk

Dansk Folkeparti foreslår at beskære DR med en fjerdedel. Kulturminister Bertel Haarder tager varmt imod forslaget.

Dansk Folkeparti spiller nu ud med ønskerne til et nyt medieforlig, og det med et slankere DR for øje.

Partiet ønsker at beskære DR med en fjerdedel. Det skriver tre DF-politikere i en kronik i Berlingske, fortæller Ritzau.

Annonce:

DRs nuværende budget på 3,7 mia. kroner ønsker partiet beskåret med 25% over en 5-årig periode, og det skal ske ved nedskæring på radio- og tv-kanalerne.

“DR skal koncentrere sig om public service – underholdning kan man få andre steder. Derfor er det både nødvendigt og rimeligt at skære DRs budget med 25 procent, så vi kan sikre et mangfoldigt mediebillede, og pengene kan bruges andre steder”, fortæller Peter Skaarup (DF) til Berlingske.

De foreslår at radiokanalen P3 sættes i udbud, at radiokanalen P7 Mix skrottes, at tv-kanalen DR3 flyttes over på nettet, samt at tv-kanalerne Ultra og Ramasjang lægges sammen til én.

Kulturminister Bertel Haarder (V), der tager varmt imod forslaget. Hans kommentar: “Meget af det kunne jeg selv have foreslået”.

Det er ikke første gang at blå blok lægger op til en slankning af DR. Det nuværende medieforlig, der afstikker rammerne for DRs virke, udløber i 2018.

Kulturministeren vil til efteråret fremlægge eget forslag, der ifølge Berlingske vil indeholde “betydelige fællestræk” med DF’s udspil.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.