Forside Nyheder

DR overvældet af hjælp til historiske tv-billeder

-
Foto: DR arkiv
Foto: DR arkiv

Før sommer bad DR om hjælp til at indentificere 77.000 historiske billeder uden beskrivelse – de såkaldte tags.

DR har 1,8 millioner historiske billeder fra mange årtiers radio- og tv-produktion i perioden 1950-1997, men heraf var der nogen uden beskrivelse, og dem ville DRs arkiver gerne have beskrevet.

Annonce:

Derfor bad de før sommer danskerne om hjælp til at indentificere billederne, og interessen var stor.

”Vi er overvældede, for rigtig mange har benyttet sig af muligheden for dels at kigge på billederne og også tilføje, hvad de husker af navne og programtitler. I gennemsnit har vi – siden lanceringen – fået omkring 1000 tags på billederne hver dag”, fortæller Louise Broch, der er informationsspecialist i DR Arkiv.

 

Foto: DR arkiv
Foto: DR arkiv

 

Indtil videre har DRs brugere skrevet sammenlagt 50.000 tags på over 28.000 af de historiske billeder.

 ”Folk har været meget engagerede, og vi er virkelig glade for den hjælp, vi har fået. For os i DR Arkiv betyder det, at vi nu bedre kan hjælpe vores journalister og tilrettelæggere med gamle billeder, når de skal lave deres udsendelser. Og for alle, der bare har lyst til at se gamle DR-billeder, betyder det, at de nu kan gå meget mere på opdagelse og finde meget mere, hvis de for eksempel vil se gamle billeder fra ’Jul i Gammelby’, TV-Teatret eller hvem ved – gamle pejlevogne”, slutter Louise Broch.

 

Foto: DR arkiv
Foto: DR arkiv

 

De historiske DR-billeder kan ses på dr.dk/historiskebilleder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.