Forside Indhold og distribution Musik

Eksklusivt indhold øger piratkopieringen

-

frank-ocean-blond-album-stream-01-960x960Når folk ikke kan få indhold nemt, finder de andre måder at få fingre i det på.

Det har været en af drivkræfterne bag piratkopiering, lige siden Napster gjorde det superlet at downloade piratkopieret musik omkring årtusindeskiftet.

Annonce:

Efter at streamingtjenesterne har vundet frem, er piratkopieringen faldet helt generelt, fordi det er lige så nemt, hvis ikke nemmere, at streame fra Spotify som det er hente musikken ulovligt.

Men nu er der – i visse tilfælde – sket en forøgelse af piratkopieringen igen. Det drejer sig om det eksklusive indhold, som nogle kunstnere kun giver til enkelte tjenester.

Det seneste eksempel er Frank Oceans nyeste udgivelse, ’Blond’, som kun er at finde på Apple Music. Ifølge Music Business Worldwide viser data fra firmaet MUSO, at albummet er blevet downloadet mere end 750.000 gange på under en uge. Til sammenligning forventes albummet at sælge mellem 225.000-250.000 downloads.

Det minder lidt om det album, der ifølge ovenstående medie har rekorden, som er Kanye Wests ’The Life of Pablo’, der blev downloadet en halv million gange i løbet af de første 24 timer. Den var eksklusiv på Tidal de første seks uger efter udgivelsen.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.