Forside Baggrund

EU klar med kæmperegning til Apple på 100 mia.

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

Ifølge Børsen står Apple til at modtage en kæmpe skatteregning af EU-kommisionen, fordi Apple har betalt alt for lidt i skat i Irland.

Apple har betalt for lidt i skat i Irland, og derfor har EU konkurrencekommisær Margrethe Vestager udstukket en kæmpe skattebøde til Apple. Det fortæller Børsen i en artikel.

Annonce:

Apple har ifølge irske RTE betalt under 2% i selskabsskat af virksomhedens overskud i Irland, hvor Apple har sit europæiske hovedkvarter. Det betragter EU som et brud på EU’s statsstøtteregler.

Amerikanske Financial Times har tidligere vurderet, at Apple betaler under 2 pct. i selskabsskabt af overskuddet i Irland på grund af yderst fordelagtige vilkår, som andre internationale virksomheder ikke har.

Bødens størrelse kendes ikke, men JP Morgan har vurderet at regningen kan løbe op i hele 19 mia. dollar (ca. 125 mia. kr.), mens andre medier vurderer at den lander mellem 3,4 – og 7,5 mia. kroner.

 

Illustration af Apples model med Irland (kilde: EU)
Illustration af Apples model med Irland (kilde: EU)

OPDATERET: Bøden blev 100 mia kroner

Apple skal betale 13 milliarder euro eller 96,7 milliarder kroner plus renter i ekstraskat, fastslår EU-Kommissionen, der dermed kender en særlig skatteaftale mellem Apple og Irland, hvor Apples europæiske hovedkontor ligger, for at være ulovlig statsstøtte gennem 25 år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.