Forside IFA IFA 2016

LG+BBC: HFR HDR og HLG på IFA

-

LG OLED BBC stock

IFA: BBC og LG vil demonstrere HDR (High Dynamic Range) med HDR (High Frame Rate) samt HLG (Hybrid Gamma Log) der er HDR for tv-kanaler.

Indrømmet, det bliver noget nørdet med SÅ mange forkortelser i en overskrift, men det handler om at LG og BBC er klar til at demonstrere nye udgaver af HDR (High Dynamic Range) på IFA-udstillingen.

Annonce:

 

HDR med HFR

BBC vil på LGs stand vise HDR med en højere billedfrekvens. Så det istedet for 50 eller 60 billeder per sekund er det her 100 eller 120 billeder per sekund. Det kaldes HFR (High Frame Rate).

En højere billedfrekvens (HFR) øger detaljerne når billederne panorerer eller objekter i billederne er i bevægelse.

Bagsiden ved HDR med HFR er at det fylder meget. Iforvejen lægger HDR en 20-25% oveni dataforbruget, og er der så ydermere behov for det dobbelte antal billeder til HFR.

Det betyder at HDR med HFR ikke er velegnet til almindelig TV, hverken det udsendt via antenne, kabel eller satellit – eller det der streames.

 

HLG til TV-brug

Her kommer næste forkortelse, HLG, ind i billedet.

HLG står for Hybrid Gamma Log, og er en åben standard udviklet af BBC sammen med japanske NHK. Det er en slags HDR udviklet til tv-brug.

Uden at benytte ekstra data, som koster med højere bitrater, så er HLG en justering af den såkaldte gammakurve, som betyder at der skabes plads til flere detaljer i den lyse del af billederne.

Men HLG erstatter ikke HDR. Det er derimod en teknik der kan bruges på både almindelig TV (SDR = Standard Dynamic Rate) og sammen med HDR.

Så med HLG opnåes en HDR-lignende effekt, uden at det koster ekstra båndbredde, og det kan gengives på såvel SDR (standard tv) og HDR.

 

IFA

Fredag d. 2. september slår IFA-udstillingen i Berlin dørene op for publikum.

Her vil BBC og LG demonstrere både HDR med HFR samt HLG.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung TV har fået det europæiske UHD-stempel
Næste artikelSpotify straffer ‘desertører’ ved at gemme deres musik væk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.