Forside Indhold og distribution Film

Netpirat idømt kæmpe regning trods åben WiFi

-
Foto: Shutterstock.com / recordere.dk
Foto: Shutterstock.com / recordere.dk

En finsk mand står med en kæmpe regning, efter dom for netpirateri, på trods af at hans WiFi var åben.

Et åbent WiFi er ikke længere nok til at bedyre sin uskyld. I hvert fald ikke hvis man er netpirat og bor i Finland.

Berlingske skriver at retsagen er den første af sin slags i de nordiske lande, efter at rettighedshavere via advokater har rettet fokus mod de personer som benytter pirat film og tv.

Annonce:

 

Åbent WiFi ingen undskyldning

Finnen blev dømt til at betale ca. 32.000 euro eller omkring 238.000 danske kroner.

Manden forsøgte at undgå dommen ved at forklare at hans WiFi-netværk var åbent, uden adgangskode, og at det derfor kunne være alle og enhver der havde downloadet filmen “A Walk Among the Tombstones” de 10 episoder af tv-serien “Black Sails”.

 

Advokatbrev afslørede ham

Men rettighedshaverens detektiver fandt at dømte også havde været aktiv i forums fra samme IP. Her havde han blandt andet debateret hvordan man kunne undgå at betale, hvis der dumpede et advokatbrev om ulovlig download ind i postkassen.

Til debatten havde han vedlagt brevet som han selv havde fået, men ikke tænkt på sløre sagsnummeret. Det nummer var en reference til ham og dermed en identifikation.

Så retten fandt det sandsynliggjort at det var ham der havde downloaded den film og de tv-serier fra adressen.

Selve bøden blev på 600 euro (ca. 4.470 kroner). At han ender med at skulle af med 32.000 euro (ca. 238.000 kr.) skyldes at der også skal betales sagsomkostninger.

I en tilsvarende retsag i Danmark ville sagsomkostningerne formentlig blive mindre, skriver Berlingske. I Finland opgør de den slags på en anden måde.

 

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.