Forside Produkter Mobil

Pokemon Go er sommerens mobil dille

-
Illustration: recordere.dk
Illustration: recordere.dk

Alene i første uge af august spillede knap 250.000 danske TDC-kunder Pokemon Go på TDC’s mobilnet. Mere end 15 pct. af danske smartphonebrugere har downloadet og prøvet spillet mindst én gang. TDC Group vurderer, at over en halv million danskere har spillet Pokémon Go, når de konkurrerende mobilnet også medregnes.

Tal fra TDC Groups mobilnet afslører, at det største antal spillere findes i og omkring København samt på det øvrige Sjælland. Specielt området omkring Strøget i København har været fyldt med farverige monstre og deres dedikerede trænere. Derefter følger Aalborg og Aarhus, men overordnet er Pokémon Go er en dille, som har ramt bredt i Danmark. Fra Vojens over Jelling til Ebeltoft, Svendborg, Stevnsfortet og Maribo – blot for at nævne nogle af byerne, hvor Pokemon Go hitter. Data fra TDC Groups mobilnet viser, at Pokémon-jagter foregår over hele landet. Trods den sjællandske dominans er Aalborg faktisk byen, hvor flest jagter monstre i gaderne set i forhold til indbyggertallet.

Annonce:

Apple iPhones er klart de mest populære mobiler at fange de farvede monstre med. De står for over 70 pct. af de registrerede spillere på TDC Groups mobilnet. Trods et lavt dataforbrug for den enkelte kunde brugte kunderne på TDC Groups mobilnet samlet hele 1.374 GB mobildata i første uge af august alene på at spille Pokemon Go.

Pokémon Go er samtidig det mobilspil, som hurtigst nåede 10 mio. downloads på globalt plan. Kun syv dage tog det at nå dette tal. Til sammenligning tog det Angry Birds 19 dage at nå samme antal downloads. En gennemsnitlig monsterjæger fanger Pokémons i over en halv time dagligt – over 10 minutter længere end Facebook-brugere er på deres app.

Tallene er trukket ud af TDC Groups mobilnet i første uge af august 2016. De samlede tal for Danmark er estimerede på baggrund af TDC Groups markedsandel og aggregerede, anonymiserede data fra mobiltelefoner i netværket. De globale tal kommer fra Sensor Tower.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.