Forside Nyheder

Samsungs Note-serie vender tilbage til Danmark med Note 7

-

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 er pen-versionen af den populære Galaxy Edge 7, plus flere nyheder.

Phablet-fans måtte blive ved med at drømme, da Samsung i sin tid lancerede Galaxy Note 5. Den kom nemlig ikke til Danmark officielt. Hvis man ville have den, skulle man parallelimportere.

Annonce:

Men sådan er det ikke med dens efterfølger. Her mener Samsung at have så godt et produkt på hænderne, at også det danske marked får lov at få det på hylderne. Måske er produktet så godt, fordi Samsung tilsyneladende har valgt at springe en generation over og gå fra 5 til 7.

Det kan dog også bare være for at lave en mere logisk sammenhæng mellem flagskibene ovre i S-serien.

Den udgave, der kommer til Danmark, ser ud til at have Samsungs egne Exynos-processorer ombord (andre markeder får en Qualcomm Snapdragon). Der sidder en octacore 2.3 GHz-processor ombord, der får hjælp af en quadcore 1.66 Ghz processor. Der sidder 4 GB RAM i den, og 64 GB lagerplads, der kan udvides med microSD til 256 GB.

 

note7-2

 

Kraftige specs

Skærmen er en 5,7” Quad HD (2560×1440 pixels / 518ppi) Super Amoled-skærm med Dual Edge, som vi kender fra Samsungs andre Edge-modeller. Batteriet til sådan en krabat skal være stort, så det er på 3500 mAh og har Samsungs lynopladnings-teknologi ombord (det er dog lidt mindre end det, der sidder i Galaxy S7 Edge, hvilket man kan undre sig over). Den understøtter dog også trådløs opladning med både WPC og PMA.

Bagsidekameraet er på 12 megapixel (Dual pixel) med en brændvidde på F1.7, mens selfie-kameraet foran har samme brændvidde, men kun 5 MP opløsning.

Den vejer 169 gram og målene er 153.5 x 73.9 x 7.9 mm.

Ifølge Samsung kan man se video i HDR på skærmen, og telefonen passer ind i VR-brillerne Gear 360 og Gear VR, inklusive den nydesignede udgave af sidstnævnte.

Det ville jo heller ikke være en Note, hvis der ikke var en S Pen med, og det gælder naturligvis også for Note 7. S Pen har fået en opgradering med en smallere spids og trykfølsomheden er blevet bedre.

Samsung er med Note 7 også gået over til USB Type-C (men har holdt fast i hovedtelefon-stikket, hvis nogen skulle være i tvivl…).

Note 7 kommer i øvrigt ikke med den nye Android Nougat ombord, men derimod med den seneste version af Marshmallow.

Note7

Iris-scanner til logins

Noget, der er interessant ved Note 7 er dens iris-scanner. Det er der ikke gjort så meget ud af i den danske pressemeddelelse, formentlig fordi, der ikke er nogen tjenester i Danmark, der understøtter det endnu (sensoren er dog på listen over specifikationer). Men i USA er flere banker allerede klar til at understøtte iris-scanning på telefonen for at verificere ens identitet ved login, så måske dukker det også op i Danmark på et tidspunkt.

Det forventes også at scanneren, der er en del af et større ID-program, der hedder Samsung Pass, med tiden kommer til at virke med andre tjenester man logger ind i, ligesom vi bruger fingeraftryk nu.

 

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Note 7 koster fra kr. 6.699,-

Den kommer på gaden i Danmark 2. september, og kan forudbestilles fra d. 16. august.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.