Forside Baggrund

Sonos Spotify Connect: Tjek alle Sonos-nyhederne her.

-

Sonos Spotify 2Sonos har løftet sløret for en fremtid med stemmekontrol og softwareintegration. En stor nyhed er Spotify Connect.

Sonos præsenterede i dag i New York en række nye smarte funktioner såsom stemmekontrol.

Nu får Sonos også integrering af apps fra partnere som Spotify og Amazon, som gør det nemmere end nogensinde at navigere, opdage og dele musik i hjemmet.

Annonce:

‘‘Med den enorme vækst inden for streaming, er musikken blevet både mere delbar og umiddelbar. Sammen med et stadigt voksende økosystem af samarbejdspartnere, sikrer vi, at Sonos-ejere nemt kan afspille deres yndlingsmusik i hvert eneste af hjemmets rum og optimere oplevelsen ved hjælp af vores app, vores partneres apps, touch-betjening og stemmestyring’’, fortalte John MacFarlane, administrerende direktør hos Sonos.

 

Screenshot fra Sonos præsentation
Screenshot fra Sonos præsentation

 

Opdateret 30/8 kl. 23:00

Spotify Connect

Integrationen med Spotify Connect omdanner Sonos musiksystem til et multirum-system der kan styres direkte via den funktionsfyldte Spotify-app.

Den indeholder bl.a. afspilningsfunktioner og gruppering/separering af rum. Spotify bliver dermed den første streamingtjeneste, der giver brugere fuld kontrol over musikken overalt i hjemmet – uden at skulle benytte Sonos-appen.

Lytteoplevelsen bliver også mere social, når alle i hjemmet kan styre musikken via både Spotify- og Sonos-app’en, som begge fortsat er forbundet til hinanden. Når vennerne kommer på besøg, kan de oprette forbindelse til hjemmets trådløse netværk og bruge deres egen Spotify-app til at afspille musik på hjemmets Sonos-højttalere. Og eftersom du så kan betjene dit Sonos-system, når du befinder dig væk hjemmefra, kan du sætte musik på, inden du kommer hjem.

‘‘50% af alle hjem med Sonos benytter Spotify. Med en tæt integration af Spotify på Sonos har vi gjort det lettere for Sonos-ejere at afspille musik i hele hjemmet via deres smartphones’’, fortæller Antoine Leblond, vicedirektør for software hos Sonos.

“Vi er meget glade for vores samarbejde med Sonos og for at kunne forbedre menneskers lytteoplevelse i hjemmet. Nu kan Spotify-brugere nemt tage deres musik med dem overalt i dagens løb. Fra hovedtelefonerne videre til bilen, over på computeren til Sonos-systemet derhjemme – og samtidig have fuld kontrol over alle yndlingsfunktionerne i Spotify direkte fra Spotify-appen”, siger Gustav Söderström, produktchef hos Spotify.

 

Screenshot fra Sonos præsentation
Screenshot fra Sonos præsentation

 

Amazon Alexa

Sonos-ejere med Amazon Echo eller Echo Dot vil inden længe kunne anvende Amazons populære stemmekontroltjeneste Alexa til at betjene deres Sonos-system.

Du beder blot Alexa om at afspille en sang – og straks spiller musikken fra den eller de Sonos-højttalere, du ønsker. Ved at integrere Alexa i Sonos-systemet kan brugere ved hjælp af en stemmekommando afspille, afbryde, springe over, styre lydstyrken mv.

 

 

“Vores Alexa-kunder elsker det bekvemme i at kunne lytte – og betjene musikken via deres stemme’’, siger Mike George, vicedirektør hos Amazon, og fortsætter:

’’Vi er begejstrede for vores samarbejde med Sonos, hvor vi kombinerer Alexas stemmestyring med en fantastisk måde at lytte til musik på i hvert eneste rum i hjemmet.’’

‘‘Vores mission er at fylde hvert eneste hjem med musik. Vi blander os ikke i, hvad du lytter til, hvordan du finder frem til det, eller i hvilket rum musikken afspilles. Vi vil bare gøre det nemt, hurtigt og fantastisk. Alexa på Sonos kombinerer alt det – og gør det samtidig sjovt’’,
 siger Patrick Spence, direktør hos Sonos.

De nye stemmefunktioner kommer sammen med en softwareopdatering for både nye og tidligere købte Sonos- og Alexa-enheder. De to virksomheder introducerer oplevelsen senere på året i en betaversion for særligt inviterede. Samtlige funktioner bliver tilgængelige for offentligheden i løbet af 2017 – i de lande hvor Amazon Echo er tilgængelig.

Sonos Alexa

Sonos: Hjertet i hjemmet

Sonos annoncerede desuden virksomhedens første samarbejdspartnere: Crestron, Lutron, Savant, Control4, iPort, og Deutsche Telekoms QIVICON.

Med disse samarbejdspartnere bliver Sonos’ lydplatform fuldt integreret med det trådløse smarte hjem. Dermed bliver det endnu lettere for kunderne at styre deres musik derhjemme med et enkelt tryk på en knap – hvad enten det er fra en touchscreen, en lyskontakt eller en fjernbetjening.

‘‘De store tech-selskaber har længe arbejdet på at forene vidt forskellige teknologier og gøre det smarte hjem tilgængeligt for alle. Vores samarbejde sikrer, at vores lydplatform bliver godt integreret med deres systemer nu og fremover”, siger Sonos’ direktør Patrick Spence.

 

Screenshot fra Sonos præsentation
Screenshot fra Sonos præsentation

 

Mission: Fremme bedre musikoplevelser

Med en mission om at fremme bedre musikoplevelser i hjemmet har Sonos taget initiativ til både at uddanne forbrugerne og engagere branchen.

‘‘Der er en kæmpe forskel på folks følelser for musik, og hvordan de oplever musikken derhjemme’’, siger Joy Howard, marketingchef hos Sonos, og fortsætter:

‘‘Vi skal bruge vores brands indflydelse og vores enestående position i branchen til at skabe en bedre fremtid for musik’’.

Indsatsen starter med en ny global marketingskampagne, der laver sjov med det absurde ved moderne lytning og de problemer, der opstår mellem os og den musik, vi holder af. Fx det skøre ved at høre musik på elendige computerhøjttalere, frustrationen ved at have en telefon tilsluttet en Bluetooth-højttaler og det ironiske ved at sætte en masse ledninger op i hjemmet for at kunne høre musik i den trådløse tidsalder. Det er alle eksempler fra kampagnen, der kører på onlinemedier og udendørsreklamer fra d. 15. september.

Sonos vil fremover også samarbejde med Airbnb for at give flere mennesker mulighed for at opleve, hvordan man via musik kan føle sig mere hjemme. Sonos og Airbnb går sammen om at forbedre lytteoplevelsen i hjemmet – ikke bare for Airbnb-værterne – men også for deres over 100 millioner gæster fra hele verden.

Desuden vil Sonos engagere sig i OMI – Open Music Initiative – en organisation, der blev grundlagt i juni 2016 af Berklee Institute for Creative Entrepreneurship. Her er hensigten at forenkle processen med at identificere og betale erstatning til musikskabere og rettighedsejere.

 

Screenshot fra Sonos præsentation
Screenshot fra Sonos præsentation

 

Tilgængelighed

Den nye gratis softwareopdatering bliver tilgængelig i oktober som en del af Sonos’ betaprogram.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.