Forside Produkter Multirum

TEST: MOVEit – Dansk trådløs multi-rumshøjttaler

-
MOVEit, dansk streaming højttaler fra SACKit
MOVEit, dansk streaming højttaler fra SACKit

TEST: MOVEIT – DANSK TRÅDLØS MULTIRUMSHØJTTALER

Danmark har fået endnu en spiller på det trådløse højttalermarked, og spilleren hedder SACKit, og vi har testet deres nye trådløse højttaler, der både understøtter Wi-Fi, Bluetooth og Multirum.

Markedet for trådløse højttalere boomer i disse år, og alle firmaer med respekt for sig selv udgiver den ene trådløse højttaler efter den anden. I Danmark er vi velsignet med flere fabrikanter, og nu har vi så fået endnu en. Firmaet SACKit, der også er kendt for sækkemøbler har sendt deres første model i en serier af flere højttalere på markedet.

Annonce:

Højttaleren hedder MOVEit, og er en lille sag der kommer i smukt nordisk design som vi kan lide at have stående i vores hjem. Recordere.dk har testet to højttalere for også og teste multirum delen.

MoveIT understøtter både Bluetooth 4.0 og Wi-Fi, og kan desuden forbinde med AirPlay og Spotify Connect. 

Højttaleren har iøvrigt også et indbygget 2200 mAh batteri, så du kan tage den med ud i haven eller på tur, og så have 4–8 timers musik afhængig af lydstyrken.

 

MOVEit indpakning (foto: recordere.dk)
MOVEit indpakning (foto: recordere.dk)

 

Udpakning og installation

MOVEit kommer i en kasse med håndtag, der udover højttaleren indeholder strømforsyning, mini-jack kabel, og et prøveabonnement til Spotify Premium.

Højttaleren er en smal sag, hvor kassen er lavet i hård hvid plads, og frontcoveret vi havde på vores testhøjttalere var Dusty Blue, men der kan man vælge mellem 10 forskellige farver i MOVEit familien, som kan købes løst efter behov.

 

Toppen af MOVEit (foto: recordere.dk)
Toppen af MOVEit (foto: recordere.dk)

 

På toppen finder man 5 knapper (Wi-Fi / Bluetooth, Volume op/ned, Play/pause, og en Power knap). På toppen finder man også en NFC zone, hvor man let kan forbinde sin smartphone eller tablet, hvis den understøtter NFC.

 

Tilslutninger på MOVEit (foto: recordere.dk)
Tilslutninger på MOVEit (foto: recordere.dk)

 

På bagsiden finder man Line-in (Mini-jack), DC stik til strøm og et USB stik hvor du kan oplade din telefon eller tablet.

Inde i højttaleren finder du to 3” Full-range drivers og to 1” tweeters. Alle enheder drives af en 30W (2x15W) Class D forstærker.

Designet er minimalistisk, og min holdning er at højttaleren er ualmindelig pæn, og dens design er så diskret at man vil kunne placere den overalt uanset hvordan man ellers har indrettet sine rum.

Installationen foregår med en app som kan hentes fra AppStore eller Google Play. App’en hedder SACKit Player. Efter man har hentet app’en, er det ganske let at installere højttalerne. Enten via ens eget trådløse netværk, eller det indbyggede trådløse netværk som MOVEit højttaleren selv tilbyder. Men vær opmærksom på at SACKit lider under manglende support for 5 Ghz netværk. Så selvom du på din app ser et 5 Ghz netværk, og forsøger at tilslutte, så vil højttaleren ikke forbinde.

Når højttaleren er forbundet til dit eget netværk, er det bare at komme i gang.

 

SackITApp-1
SACKit Player app – Opsætning (ill. recordere.dk)

 

SACKit Player app og Spotify Connect

SACKit har prioriteret deres App, også selvom den for de fleste hurtigt bliver ligegyldigt, da man oftest vil bruge sin musikleverandørs app. Apple Music, Spotify, Tidal, YouSee etc.

Men App’en er super flot designet, og funktionerne er lette at finde. Du kan let finde en radiostation på TuneIn eller iHeart radio. Der er masser at vælge imellem.

Desuden kan du finde alt den musik du har på din SmartPhone eller tablet.

Men det som gør MOVEit god, er det faktum at du kan bruge de native apps fra Spotify og andre til at spille din yndlingsmusik.

Spotify Connect virker perfekt, så er man Spotify bruger, så er det nok den vej man vil gå, og Apple Airplay virkede også, og det er super lækkert at man så har SACKit Player til at høre radio på.

På alle måder er MOVEit et positivt bekendskab, når det gælder deres app support.

Og får man gæster, kan de spille deres musik uden at få adgang til netværket ved at give dem bluetooth adgang. Man trykker blot på Wi-Fi / Bluetooth knappen, og så kan man forbinde sig til højttaleren via Bluetooth.

 

MOVEit højttaler (foto: recordere.dk)
MOVEit højttaler (foto: recordere.dk)

 

Hvordan lyder den så?

Lige for tiden hører jeg albummet “GenerationWhy” fra EDM kunsteren ZHU, og jeg er virkeligt imponeret over dybden i lyden. Både dybde og diskant virker godt repræsenteret.

Sade’s “Soldier of love” fik lov til at blæse igennem, og kan få enhver middelmådig højttaler til at skratte på den hårde basgang, men MOVEit klarede det med bravur. Også i det nummer er lyden fyldig og selvom diskanten kan have en tendens til at dominere, så er den ikke for skarp.

Andreas Vollenweider’s “Bella Donna” lyder som en drøm fra en så lille højttaler, og både harpe, tværfløjte og bas fik rigelig med plads i afspilningen

Jeg er dybt imponeret over lyden fra MOVEit, og kunne sagtens se den som primær højttaler i flere af mine rum.

Sweetspot er bredt, og lyden fylder fint i min stue som er 40 m2. OK, den ville nok ikke kunne spille et dansegulv op, men hvor tit er det lige man fylder stuen med gæster, der ønsker at danse?

 

SACKIT-App2
SACKit Player app – Opsætning af multi-rum (ill. recordere.dk)

 

Multi-rum

MOVEit understøtter multi-rum, og det sættes op i SACKit player app’en. Her kan du trække dine højttalere ind i zoner, og bruge dem som venstre eller højre højttalere i et stero-sæt.

Her er der dog en lille træls ting. Selvom højttalerne er sat til Venstre og Højre, så har de stadig hver sin volume setting. Det må SACKit gerne rette i en kommende opdatering, så en gruppe har en fælles volume. Naturligvis skal man kunne sætte hver højttaler individuelt, men det ville være rart at der også var en fælles, ligesom på Sonos.

I det hele taget, er det let at arbejde med grupper. Man trækker og slipper bare sine højttalere, ind i den gruppe man ønsker og bruge dem, og ønsker man at adskille dem, er det bare at trække højttaleren ud igen.

Man skal lige vænne sig til at der godt kan være en kort pause når man ændrer gruppe opsætningen, men det er der jo også på f.eks Sonos. Men det virker godt, og jeg var imponeret over man kunne lave et stereo-par. Husk på at vi taler om en højttaler til 1.700 kr.

Man kan kalde sine højttalere det man ønsker, og det er de navne man giver som bliver vist i Appen. Og sætter man højttalere sammen i gruppen, er det den første højttaler i gruppen man skal forbinde til via AirPlay eller Spotify Connect.

 

MOVEit højttaler (foto: recordere.dk)
MOVEit højttaler (foto: recordere.dk)

 

Konklusion

For at gøre det kort og præcist “BRAVO”. Det kan ikke siges anderledes.

En trådløs højttaler med både Wi-Fi, Bluetooth, Multirum og de vigtigste musiktjenester understøttet til under 1.699 kr. Jeg kan slet ikke komme med noget argument mod hvorfor man ikke skulle springe på med det samme.

Lyden er imponerende, og hvis MOVEit er ment som den mindste i familien, så glæder jeg mig allerede til at møde dens kommende søskende.

MOVEit koster 1.699,00 DKK og hvis jeg stod og skulle købe trådløst til en OK pris lige nu, så ville jeg ikke tøve med at give den en chance.

Tjek dagspris og find aktuelle forhandlere her.

 

Specifikationer

 • Wi-Fi højttaler
 • Op til 6 højttalere kan kobles sammen via dit Wi-Fi netværk
 • Bluetooth 4.0
 • On-speaker betjening
 • Genopladeligt Li-Ion batteri med 2200mAh (op til 12 timers streaming. Ved max – volume 4,5 timer.)
 • Ladetid cirka 4 timer
 • Output power: 2x15W (30W)
 • 2×3” Full range drivers, 2×1” tweeters
 • Class D amplifier
 • LED indikator
 • USB stik med 5V 1A output til mobilopladning, 3,5mm AUX input jack, DC jack
 • Mål: 310 x 160 x 80 mm
 • Vægt: 2153 g
 • AC/DC adapter inkluderet, AC230 ~50Hz med VDE stik
 • Udskiftelig front
 • Gratis app tilgængelig i App Store og Google Play
 • Understøtter Apple AirPlay

Det får du med i kassen

 • 1 x MOVEit Wi-Fi & Bluetooth højttaler
 • 1 x AC/DC adapter til opladning
 • 1 x mini-jack kabel
 • 1 x påmonteret MOVEit Front i farven Dusty Blue

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Ydelse (Lyd)
Design
Trådløse features
Brugervenlighed
Pris
Forrige artikelFlere dropper TV’et
Næste artikelEksklusiviteten fortsætter: Britney kun på Apple Music
test-moveit-dansk-traadloes-multi-rumshoejttalerFor at gøre det kort og præcist “BRAVO”. Det kan ikke siges anderledes. En trådløs højttaler med både Wi-Fi, Bluetooth, Multirum og de vigtigste musiktjenester understøttet til under 1.699 kr. Jeg kan slet ikke komme med noget argument mod hvorfor man ikke skulle springe på med det samme.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.