Forside Nyheder

Apples iPhone 7-kameraer springer et skridt fremad

-

iphone7pluscameraApple får deres kameraer fra Sony, og derfor har det nok undret flere, hvor Sonys smartphones i manges øjne har bedre kameraer end Apples.

Det lader det dog til, at Apple råder bod på nu. Det sker især ved indførelsen af et dobbeltkamera på iPhone 7 Plus.

Annonce:

For nu at starte med sidstnævnte, så sidder der bagpå iPhone 7 Plus to kameraer. Den ene er en vidvinkel-linse og den anden er en telelinse. Det giver mulighed for 2x optisk zoom, og med software-zoom kan du komme helt op på 10x, som Apple siger er bedre på grund af tilføjelsen af optisk zoom. De er hver på 12 megapixel og har optisk billedstabilisering.

Men man kan også bruge kameraet til – og det er helt klart den nye hoved-feature – at tage billeder, hvor man kan stille dybdeskarphed efter billedet er taget. Dette har forskellige apps og andre smartphone-producenter forsøgt at klare med software. Men ved at kombinere et billede, der er ude af fokus (taget med det ene kamera) og et, der er skarpt, kan man gøre det optisk og gennem beregning af dybde i stedet.

På den måde kan man simulere den dybdeskarpheds-indstilling, man normalt ellers skal bruge en større linse for, og som derfor primært er at finde i DSLR-kameraer eller lignende. Apple har dog oven i købet fundet ud af, hvordan kamerasoftwaren kan simulere uskarphed i baggrunden, mens du er i gang med at komponere billedet – og det er ikke noget, konkurrenterne har kunnet indtil videre.

I den lille model sidder der kun et enkelt kamera bagpå, men det har også optisk billedstabilisering, er på 12 Megapixel og har en større brændvidde end før på f/1.8, hvilket Apple siger samtidig vil gøre fotografering under dårlige lysforhold bedre. Sensoren er 60% hurtigere end før, og Apple har også indført en funktion, der kan kompensere for, hvordan lyspærer og lysstofrør blinker, sådan at billeder taget ved kunstigt lys bliver bedre.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.