Forside Nyheder

DBA: Få forsikret den brugte elektronik

-
Dba. Foto: recordere.dk
Dba. Foto: recordere.dk

DBA vil i samarbejde med Tryg formidle forsikringer på de brugte varer der handles igennem hjemmesiden.

DBA (tidl. Den Blå Avis) har fået en ny idé: Få forsikret de brugte varer som private handler igennem hjemmesiden.

Ifølge tal fra deres eget “genbrugsindeks” så mener 59% af danskerne at mangel på garanti og sikkerhed er en barriere for at handle brugt, eksempelvis når det handler om køb af en en dyr smartphone brugt.

Annonce:

Derfor vil DBA nu, i samarbejde med forsikringsselskabet Tryg, tilbyde en forsikring på udvalgte brugte elektronikprodukter. Det skriver DR.

“Vi har taget udgangspunkt i de varer inden for elektronik, der er mest populære hos os og tilbyder forsikring her. Vi ruller ud gradvist, efterhånden som vi får tilpasset produktet på baggrund af brugererfaringer”, fortæller DBA’s kommunikationschef Sofie Folden Lund til DR.

 

Forbrugerrådet: En dårlig idé

Hos Forbrugerrådet Tænk mener man at det er bedre med en elektronikforsikring for husstanden, fremfor at købe enkeltforsikringer som disse.

“En typisk elektronikforsikring for en husstand koster i omegnen af 300 kroner om året. Så er dit brugte Apple-produkt dækket sammen med familiens computere, TV, kameraer, stereoanlæg og tilsvarende produkter”, fortæller vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk Vagn Jelsøe til DR, og fortsætter:

“Sammenlignet med det, falder en forsikring til 250 kroner, der kun dækker ét enkelt produkt i et halvt år, klart igennem, som en meget dårlig ide.

 

Prisniveau 250-350 kr.

Priserne på en forsikring hos DBA er kr. 249,- for en vare der handles under kr. 2.500,- og kr. 349,- for en vare over det beløb.

I første omgang er det kun udvalgte Apple-produkter der kan forsikres. Det afprøves på handel med iPhone, iPad og Mac-computere.

Forsikringen dækker funktionsfejl i de første 6 måneder.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.