Forside Baggrund

Fremtidens Play: Lynhurtig kanalzap og synkront tv

-
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

På IBC-udstillingen i Amsterdam viser firmaet Net Insight lynhurtig kanalzap på streaming tv.

Streaming af live tv i dag er ofte forbundet med forsinkelser på signalerne (fra sekunder til minutter) og forsinkelsen kan tilmed variere fra enhed til enhed. Så det der ses på tablet eller smartphone er ofte tidsmæssigt usynkron med signalerne på almindelig TV.

Kanalzap kan være langsommelig på streaming, sammenlignet med almindelig TV. Ikke mindst sammenlignet med de tv-modtagere der er optimeret mod dette (som den seneste YouSee-boks).

Annonce:

Som en ekstra bonus så er forsinkelserne ikke ens. To tablets kan være usynkrone for visning af samme tv-signal pga. buffering mv.

 

Net Insight viser løsning frem

Men i fremtiden kan den slags være fortid. Det giver firmaet ‘Net Insight’ en teknologidemo af på IBC-udstillingen i Amsterdam i disse dage. IBC er den professionelle tv-verdens svar på IFA. Det er her udstyr og teknologier til at sende TV mv. udstilles.

Net Insight viser de hvordan at det – med deres teknologi som de kalder ‘Synchronized live OTT’ – er muligt at:

  • Streame TV med kort forsinkelse ned til 20 ms (0,02 sekunder) forsinkelse i forhold til live tv. Det er så lidt at tv-stationerne kan forsinke deres ‘live tv’ signal så det er 100% synkront med streaming-delen.
  • Levere tv-streams synkront til enhederne. Så der ses det samme tv-signal på enhederne tidsmæssigt afstemt.
  • Lynhurtig kanalzap på den mobile enhed.

På første video herunder ses kanalzap, lokalt på en iPad, med efterfølgende ‘cast’ op på den store tv-skærm bagved.

 

Video 1

 

Video 2

På videoen herunder demonstreres hvordan flere tv-streams vises synkront på 2 tablets.

 

Tilgængelighed

Net Insight er ikke en streamingtjeneste. Det er er firma der leverer teknologi som tv-stationer og andre udbydere af streaming tv kan bygge på. Så derfor kan vi ikke sige hvornår teknologier som denne rammer en tjeneste på jeres tablets.

Men teknologien er moden, og der er allerede lavet “proff of concept” på Formel 1 hos Sky i Storbritanien, hvor 24 kameraer fra F1-bilerne blev streamet til ‘second screen’ (tablet) synkront med tv-signalerne på den store skærm.

 

Annonce:
Forrige artikelTDC vil lancere Blockbuster i hele Norden
Næste artikelGalaxy Note 7 brændte Jeep af. Flyselskaber fortsætter forbud.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.