Forside Indhold og distribution Biograf

“Under sandet” skal kæmpe om Oscar

-
Foto: Gordon Timpen;Christian Geisnæs;Henrik Petit
Foto: Gordon Timpen;Christian Geisnæs;Henrik Petit

Til kapløbet om en Oscar-nominering i kategorien Foreign Language Film, er “Under sandet” udvalgt for Danmark.

Komitéen indstillede enstemmigt Martin Zandvliets “Under sandet”, og fungerende formand for komitéen, vicedirektør ved Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard, siger:

Annonce:

Alle tre film, som komitéen pegede på i første omgang, demonstrerer dansk films høje niveau og tager samtidig fat i hjørner af den danske historie og kultur, som vi får lyst til at kende mere til. Det har været en spændende opgave for komitéen at vurdere og tage stilling til, hvilken af de tre film der har størst potentiale til at friste Oscar-akademiets medlemmer.

Martin Zandvliets ‘Under Sandet’ byder på en anderledes historie om 2. Verdenskrig, baseret på virkelige begivenheder, i en smukt filmet og gribende fortælling, der i passager får publikum helt ud på kanten af sædet. Siden verdenspremieren på Toronto Filmfestivalen sidste år har filmen og dens hovedkræfter rejst verden rundt på store festivaler og modtaget priser. Overalt har den grebet publikum og opbygget en fanskare blandt professionelle filmbranchefolk, som begejstret taler om den. Filmens nordamerikanske distributør, der bringer filmen ud til det nordamerikanske publikum i det kommende halvår, har stået bag lanceringen af størstedelen af de film, der gennem det seneste årti har vundet en Oscar i kategorien Foreign Language Film. ‘Under sandet’ fik herhjemme premiere i december 2015, modtog fremragende anmeldelser og trak 175.000 i biografen.

 

Foto: Gordon Timpen;Christian Geisnæs;Henrik Petit
Foto: Gordon Timpen;Christian Geisnæs;Henrik Petit

Med filmens stærke kvaliteter, med den store indsats, som hovedkræfterne bag filmen har lagt i den internationale lancering, og med en Oscar-erfaren nordamerikansk distributør bag sig har vi trods stærk konkurrence fra de andre film valgt at indstille ‘Under Sandet’.

Det er en film, der på fineste vis fortsætter en mangeårig tradition, hvor vi præsenterer Oscar-akademiet for populære film af kulturel værdi, som samtidig vidner om den høje kvalitet, den danske filmbranche kan byde ind med.

Komitéen består ud over den fungerende formand af Tivi Magnusson fra Producentforeningen, Anders Refn fra Danske Filminstruktører, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Jacob Wendt Jensen fra Danske Filmkritikere, Kim Pedersen fra Danske Biografer samt Mariannne Moritzen, afdelingschef for fiktion på Det Danske Filminstitut.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.