Forside Nyheder

Første Macintosh sagde hello: Nu siger Apple hello again

-
macintosh-hello
Den originale Apple Macintosh

Apples invitation til det kommende Mac-event leder tankerne hen mod Steve Jobs præsentation af første Macintosh.

Den 10. januar 1984 står som en særlig dag i Apples historie.

Den dag præsenterede Steve Jobs den første Macintosh computer. En personlig computer der med grafisk interface ikke lignede IBM’s PC med det tekstbaserede MS DOS fra Microsoft.

Annonce:

Undervejs i den produktlancering der taler Macintosh til forsamlingen.

“We’ve done a lot of talking about Macintosh recently”, lyder det fra Steve Jobs, der fortsætter: “But today, for the first time ever, I’d like to let Macintosh speak for itself.”

Første ord der kommer fra den syntetiske computerstemme er “hello”.

Det kommer sidenhen til at gå igen på produktbillederne af Macintosh, som det ses på billedet øverst i artiklen her. Her er der skrevet “hello” i tegneprogrammet.

Macintosh var en personlig computer der var forud for sin tid der i 1984 og den markerede Apple som en visionær producent der turde gå egne veje.

Det er alt sammen historie, og 1984 er mange år siden nu.

Nu har Apple udsendt en invitation til den kommende Mac-lancering med ordene “hello again”, og leder dermed tankerne tilbage til Steve Jobs præsentation fra dengang.

Præcis hvad Apples idé med det ordvalg er, må vi vente til den 27. oktober med at høre om i detaljer. Men giv gerne et bud på fortolkning i kommentarene herunder.

Præsentationen af den første Macintosh kan iøvrigt ses herunder. Den er noget “old style”, men det er jo også over 30 år siden.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.