Forside Produkter Mobil

USB-C audio klar til at erstatte minijack

-
USB-C (øverst)
USB-C (øverst)

USB Audio Device Class 3.0 specification er klar, med både analog og digital lyd, og det kan betyde et farvel til minijack.

USB er nu blevet udvidet med en ny standard for audio, som betyder at de seneste USB-C type af stik også kan håndtere såvel analog som digital lyd.

USB-C må ikke forveksles med det Micro-USB som mange smartphones og andet mobilgrej benytter i dag. Det er en nyere stiktype.

Annonce:

Med fuld integration af analog lyd, både ind og ud, der kan den nye version 3 udgave af USB Audio også erstatte det gamle analoge minijack, og modsat på iPhone kan det gøres uden ekstern D/A (digital-analog) konvertering.

Fordelen ved at slippe af med minijack er mulighed for tyndere mobile enheder der nemmere kan gøres vandtætte.

 

image211111111121122
Kilde: usb.org

 

 

Selvom USB ADC 3.0 standard indeholder analog audio, så udelukker det ikke brug af eksterne digitale in-ear eller hovedtelefoner, med egne konvertere indbygget.

Standarden taler om særlige MPU’s (Multi-function processing units) der kan synkronisere op mod denne nye USB-C og håndtere DAC (digital til analog konvertering), aktiv støjreduktion med minimal forsinkelse (lav latency), equalisering, aktiv ekko-reduktion, mikrofon gain, volume kontrol mm.

Udover lyd til hovedtelefoner så forventer USB-organisationen også at USB Audio Device Class 3.0 specifikationen finder anvendelse for tilslutning af andre mobile enheder, docking-enheder, gaming og VR (Virtual Reality).

Hvis der er interesse for de dokumenter der beskriver USB Audio Device 3.0 så kan de hentes som et zip-arkiv her.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.