Forside Nyheder

“WiGig” leverer op til 8 Gbps

-

wigigEn gigabyte i sekundet.

Så hurtigt kan den nyeste standard for trådløst netværk i hjemmet downloade data eller streame video til en opkoblet enhed.

Annonce:

Wi-Fi Alliance, der sætter standarderne for trådløse netværk baseret på wi-fi, har endelig offentliggjort den næste standard i kategorien, og har endda givet den et navn. Den tekniske betegnelse er 802.11ad, men denne type wi-fi omtales af alliancen som WiGig. Den har en optimal båndbredde på 8 Gbps indenfor en rækkevidde på 10 meter.

Modsat nuværende trådløse netværk, der arbejder i 2.5GHz- og 5GHz-frekvensbåndene, ligger WiGig i 60GHz, hvor der ikke sker ret meget andet. Dermed er der mindre interferens, der kan gøre datastrømmene langsommere, og dette afhjælpes også af, at standarden anvender beamforming.

Det sidstnævnte er en metode, hvor man bruger faser til at placere radiosignalet på en måde, så man kan udnytte interferens positivt. På den måde kan man få noget interferens til at hjælpe med at bygge signalet op og noget interferens kan neutralisere sig selv.

De første enheder med WiGig er på vej på markedet, og omfatter blandt andet den nyeste version af Dell Latitude 7000-laptoppen, du kan se på billedet herover. Wi-Fi Alliance forventer, at der inden udgangen af 2017 vil blive solgt over 180 millioner WiGig-kompatible devices.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.