Forside Produkter Mobil

Fri udlandsmobil kan give smæk til danske abonnementer

-
Foto: recordere.dk / shutterstock.com
Foto: recordere.dk / shutterstock.com

Projekt Roamingfrit Europa skrider frem, men det kan ende med at koste dig dyrt.

EU har en plan. En plan der skal sætte mobilerne fri i Europa. Per 15. juli 2017 må det ikke koste mere at bruge sin telefon i et andet EU-land, end det koster at benytte den i Danmark.

I disse uger går forhandlingerne om vilkårene for dette ind i den afgørende fase. Det skriver DR.

Annonce:

Det der er på bordet er hvad engrospriserne må være. Altså hvor meget det vil koste de danske teleselskaber at købe mobiltelefoni i de øvrige EU-lande.

Bliver prisen for høj, så er der kun en til at betale: De danske forbrugere.

Med andre ord, det at EU ønsker fri bevægelighed på mobilerne, kan i værste fald ende med at give smæk til mobilabonnementerne. Altså højere priser, også selvom du slet ikke rejser. Dette grunget kravet om at det skal koste dig det det samme i alle EU-lande.

“Det er et selvmål, som man ovenikøbet går rundt og jubler over”, lyder det fra Jakob Willer fra telebranchens brancheforening, Telekommunikationsindustrien til DR.

Udsigten til højere priser fik i går Dansk Industri og Forbrugerrådet Tænk til, sammen med 8 tilsvarende organisationer fra Norden og Baltikum, at advare om at det kan gøre mobiltelefoni dyrere fremfor billigere.

Tovtrækkeriet om engrospriser er i gang nu. Nogle sydeuropæiske lande, deriblandt Spanien, ønsker en høj engrospris på f.eks. 4 Euro/GB, mens nordeuropæiske lande, deriblandt Danmark, ønsker en lav engrospris på f.eks. 1 Euro/GB.

Roamingfrit Europa regnes for et prestigeprojekt blandt EU-politikere.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.