Forside Produkter Mobil

Google: Android klar til SMS-afløser RCS

-
RCS beskeder på Android. Foto: Google
RCS beskeder på Android. Foto: Google

Google melder Android klar til de RCS-beskeder der ventes over tid at erstatte SMS.

Vi kender alle de små tekstbeskeder, SMS (Short Message Service), men nu kommer afløseren RCS (Rich Communication Services).

SMS og billedvarianten MMS (Multimedia Messaging Service) har hver deres begrænsninger i den verden af kommunikation der er adgang til i dag.

Annonce:

SMS er begrænset til 160 tegn, og er der brug for flere må der afsendes flere SMS’er som så samles til én besked hod modtageren. MMS er bedre, med variabel længde og mulighed for billeder.

Men i forhold til de egentlige chatprogrammer der er både SMS og MMS noget gammeldags i deres form. Det skal RCS råde bod på.

 

RCS eksempel

RCS beskeder på Android. Foto: Google
RCS beskeder på Android. Foto: Google

 

RCS er en messenger

RCS understøtter udvidet kontaktinformation, gruppechat, billeder med højopløsning billeder, emoticons, deling af lokation (placering), udveksling af filer, deling af skærmbillede samt ikke mindst mulighed for at sende/modtage multimedia under et opkald både under almindelig opkald (voice call) og videoopkald.

I alt 58 teleselskaber og mobilproducenter har tilsluttet sig RCS og de dækker tilsammen 4,7 mia. af jordens befolkning.

Google har arbejdet på at understøtte RCS-infrastruktur via Jibe-platformen og den gør det muligt for teleselskaber at tilbyde den nye type beskeder, og nu melder de at Android er klar.

Den nye messenger app til Android samler beskeder fra SMS, MMS og RCS ét sted, og første teleselskab der tager den i brug er Sprint i USA, hvor alle nye Android-mobiler fra næste år vil understøtte RCS.

Google lancerer RCS over Android med flere partnere i de kommende måneder.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.