Forside Indhold og distribution Film

Halvdelen af de danske unge streamer ulovligt

-
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Kampagnen Os der elsker film samler filmbranchen, TDC, Blockbuster, Dansk Industri og RettighedsAlliancen for at fortælle, at ulovlig streaming har konsekvenser.

Når danskere ser film og tv-serier, gør de det ofte på ulovlige netsider. Og det er især de unge, som i stor stil streamer ulovligt.

Annonce:

Hver anden dansker mellem 15-25 år streamer eller downloader film mindst én gang om måneden fra ulovlige filmtjenester eller fra tjenester, som de er i tvivl om er lovlige. Det viser en helt ny undersøgelse lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

En nordisk undersøgelse anslår desuden, at der alene i Danmark bliver streamet eller downloadet mere end 50 mio. film og tv-serie-afsnit om året ulovligt.

 

Ulovlig streaming har konsekvenser

Ulovlig streaming og download af film og tv-serier er en af dansk films hovedudfordringer og har betydning for kvaliteten og diversiteten af film på det danske marked. Men langt fra alle tænker over, at de bryder loven, når de streamer ulovligt. Samtidig er det også på andre måder farligt for brugerne. Risikoen for at få virus er f.eks. 28 gange større på de ulovlige sider end på det legale internet.

Derfor står filmbranchen nu sammen med TDC, Blockbuster, Dansk Industri og RettighedsAlliancen om at lancere kampagnen Os der elsker film.

Gennem massive onlinekampagner, en kampagnefilm i landets biografer med Lars Brygmann og Bebiane Kreutzmann i hovedrollerne, undervisningsmateriale til 7.-9. klasse og en række andre tiltag vil Os der elsker film de kommende måneder fokusere på at give ikke mindst de unge bedre vaner for fremtiden.

For den ulovlige adfærd er udbredt, viser den nye undersøgelse, som Os der elsker film har lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov blandt de 15-50-årige danskere. 40 procent af de 15-50 årige er på ulovlige filmsider eller sider, de er i tvivl om er lovlige, mindst en gang om måneden. For de unge i aldersgruppen 15-25 er tallet helt oppe på 50 procent. Det er først og fremmest ulovlig streaming, som de unge kaster sig over, mens download og fildeling foregår blandt en mere begrænset gruppe.

Et stort flertal på 67 procent af de unge mellem 15 og 25 år angiver, at folk i deres aldersgruppe generelt synes, det er okay at streame film ulovligt. Men spørger man til de unges egen holdning, er det kun 25 procent, som synes det helt eller delvist okay at streame ulovligt. Undersøgelsen fra YouGov viser samtidig, at et flertal på 62 procent af de helt unge under 20 år, som streamer eller downloader film ulovligt, er sikre på, at deres forældre godt ved, at de gør det.

Læs mere på osderelskerfilm.dk 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.