Forside Nyheder

Ny regering vil gøre DR og licens mindre

-
DR Byen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR
DR Byen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

I dag får Danmark en ny borgerlig regering, som i sit regeringsprogram ønsker at gøre Danmarks Radio og licensen mindre.

I det nye regeringsprogram ønsker Liberale Venstre, Liberal Alliance og Konservative at licensen bliver sat ned i forbindelsen med det nuværende medieforligs udløb i 2018.

Annonce:

 

I regeringsgrundlaget står der følgende

Medier DR varetager opgaver, som er en kulturbærende del af det danske samfund. Men der er behov for i højere grad at målrette DR’s produktion til mere grundlæggende public service for at fokusere stærkere på produkter, der ikke udbydes af kommercielle udbydere samt for at reducere antallet af kanaler.

Den nugældende mediepolitiske aftale udløber ved udgangen af 2018. Regeringen vil fremlægge et konkret forslag til fokusering af DR og en nedsættelse af licensen.

Privatisering af TV 2

Regeringen ønsker at privatisere TV 2. Forberedelse af en privatisering af TV 2 vil blive påbegyndt i 2017, så privatiseringen kan ske, efter den nuværende mediepolitiske aftale for 2015-2018 udløber. Regeringen vil sikre, at der fortsat er et bredt udbud af public service-indhold efter en privatisering af T 2.

 

Brancheforening begejstret

Den danske brancheforening BFE er ikke overraskende begejstret for det nye oplæg, hvor de glæder sig over at DR skal koncentrere sig om Public Service opgaver, og TV 2 privatiseres.

 

Streaming vinder stadig flere brugere

Det giver god mening at mindske Public Service forpligtelsen efterhånden som danskernes TV vaner ændre sig, og flere og flere danskere vender også det almindelige flow-tv ryggen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.