Forside Indhold og distribution Musik

Facebook vil bekæmpe brud på musikrettigheder i folks nyheds-feeds

-

Facebook er ved at æde sig langsomt ind på YouTubes dominans som videosite.

Men det betyder også, at Facebook overtager nogle af YouTubes problemer.

Annonce:

Det gælder f.eks., når folk lægger copyright-beskyttet musik op uden tilladelse. Og det vil Facebook nu gøre noget ved. Det sociale medie er i gang med at udvikle et system, der kan identificere ulovlige musikvidoer, som brugerne deler.

Dette skal ikke nødvendigvis bruges til at retsforfølge brugerne, men derimod f.eks. til at blokere videoer, brugerne ikke har ret til at lægge op. Lidt som når man møder den der besked på YouTube om, at videoen er taget ned på baggrund af en anmodning fra rettighedshaverne.

Primært har systemet dog en anden og mere produktiv funktion, ifølge Financial Times. Systemet skal identificere videoerne, sådan at kunstnerne kan få deres betaling.

På sigt ser det dermed ud som om, mange videoer kan få lov at blive liggende. Facebook vil nemlig indgå licensaftaler – ligesom YouTubes – der betaler kunstnerne og deres organisationer for brugen af musikken på sitet. Og det nye identifikationssystem kan således være med til at afgøre, hvem der skal have penge.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.