Forside Indhold og distribution Musik

Pono kommer med hi-res streaming og variabel bitrate

-

Rocklegenden Neil Young har et lille, men tilsyneladende trofast publikum til sin Pono-tjeneste og den tilhørende afspiller til musik i hi-res.

Men nu kan Pono ende med at blive langt mere interessant for langt flere mennesker.

Annonce:

Neil Young har nemlig i forbindelse med et interview med Rolling Stones’ ’Music Now’-podcast afsløret, at Pono er på vej med en streaming-tjeneste, der vil streame musik med 192 Khz sample rate og 24 bits opløsning.

Det er i sig selv en stor nyhed for musikfans, der går op i lydkvalitet.

Men tjenesten vil tilsyneladende også have mulighed for at variere bitraten med et meget højt loft. Med andre ord ønsker Neil Young og Pono at give mulighed for at dem, der kan dedikere masser af båndbredde til deres musikstreaming, samtidig kan få den højest mulige opløsning og lavest mulige kompression.

 

 

Spørgsmålet er naturligvis, om dette bliver tilgængeligt på andet end Ponos egne, evt. fremtidige, afspillere. Ifølge Neil Young arbejder Pono sammen med et firma i Singapore om at få den variable bitrate til at spille, og i USA er de i gang med at få rettighederne til musikken hjem.

Der er derfor heller ikke ret meget nyt om, hvornår Ponos nye funktion bliver tilgængelig, og om den f.eks. kan tilgås fra Danmark.

Men det vil være et stort skridt fremad for streamingtjenesterne, og forhåbentlig vil gængse streamingtjenester som Spotify, Apple Music, Tidal m.v. tage udfordringen op og indføre noget lignende.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.