Forside * Featured

Britisk Kodi-boks-sælger erklærer sig uskyldig i pirateri

-

Med nye teknologier kommer der også nye juridiske udfordringer.

En af disse bliver lige nu udstillet i Storbritannien, hvor Brian Thompson fra Middlesbrough er i retten for at have solgt Amazon Fire TV-bokse og Fire TV-sticks, der var ”fully loaded” med Kodi-softwaren.

Annonce:

Thomson blev arresteret i marts sidste år som et led i en større aktion, hvor det politiet foretog razziaer i syv engelske byer og arresterede seks personer.

Boksene skulle indeholde tredjeparts-plugins til Kodi, der selv henter piratkopier af tv og film ned fra nettet. Det er ifølge britisk lovgivning ulovligt at sælge udstyr, der kan omgå teknologiske foranstaltninger, der beskytter copyright.

Ifølge TorrentFreak er Thomsons sag principiel, fordi en dom i sagen muligvis kan afgøre, om en ”fully loaded” boks baseret på Kodi er ulovlig, hvis den f.eks. indeholder plugins, der kan hente ulovligt indhold fra nettet.

Fremadrettet kan det f.eks. betyde, at det vil være lovligt at sælge boksene, blot uden disse plugins – og det vil også sige noget om, hvor meget ansvar sælgeren har overfor, hvordan boksene bliver brugt.

Thomson har netop erklæret sig uskyldig i pirateri af samme årsag, da han ikke mener, han kan lægges til last for, hvordan boksene bruges.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.