Forside Nyheder

Dokk1 i Aarhus bliver studie for DRs vejr og sport

-
Sporten og Vejret rykker ind i DOKK1 i Aarhus. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects / Adam Mørk

Når DR flytter Vejret og Sporten til Aarhus, så rykker studiet ind i aarhusianske kulturhus Dokk1.

Til næste år rykker DR Sporten og DR Vejret permanent fra København til Aarhus, men det bliver ikke DR-afdelingen på Olof Palmes Allé der kommer til at huse tv-studierne.

Istedet vil de to DR-afdelinger sende fra multimedie- og kulturhuset Dokk1 på havnen i Aarhus.

Annonce:

Kulturhuset, som blandt andet også huser Aarhus’ nye hovedbibliotek, er en del af byudviklingsprojektet ’Urban Mediaspace’, som i disse år omdanner inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til et aktivt og levende byrum.

Og placeringen af DRs nye studie netop her er da heller ingen tilfældighed. Seerne skal nemlig gerne kunne fornemme byens liv i udsendelserne.

 

Sporten og Vejret rykker ind i DOKK1 i Aarhus. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects / Adam Mørk

 

“Vi har valgt at placere os et sted, hvor man kan mærke byen og dens udvikling, hvor mennesker mødes og hvor man kan se årstiderne og vejrets skiften uden for studiet”, fortæller underdirektør Anders Kern Boje fra DR Nyheder, og fortsætter:

“Hele ideen er at skabe et studie-set-up, hvor man fornemmer byen i højere grad end man gør i et almindeligt tv-studie. Vi ønsker så at sige at give seerne en fornemmelse af, at Vejret og Sporten er ”i byen” mere end i et tv-studie, som i princippet kunne ligge hvor som helst”.

 

 

Flytning er led i større plan

Når DR Sporten og Vejret flytter til Aarhus, sker det efter en beslutning i 2016, hvor DR meldte ud, at man planlagde at flytte en række redaktioner fra DR Byen i København til redaktionsmiljøer i både Aarhus og Aalborg.

I alt 165 årsværk skal flyttes over en treårig periode, som led i DRs planer om at styrke sin tilstedeværelse uden for København.
Klar til at sende i februar 2018

DR forventer at kunne sende fra det nye studie den 1. februar 2018. Først skal studiet dog gøres klar med alle de nødvendige funktionaliteter som gør, at der kan afvikles tv-produktioner derfra, ligesom scenografien i studiet skal bygges op.

Tv-studiet bliver etableret på Dokk1’s niveau 1 med mulighed for udendørs optagelser på kulturhusets terrasse med udsigt over havnearealerne, Aarhus midtby og Aarhus Bugt.

Det er arkitektfirmaet schmidt hammer lassen architects, som har tegnet Dokk1 og som også står bag indretningen af DRs nye studie.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.