Forside Nyheder

Nu jagtes norske netpirater fra Danmark

-
Foto: Shutterstock.com

Piratbreve rykker mod nord. Norske teleudbydere udleverer nu også personoplysninger til dansk advokatfirma.

Det danske advokatfirma Njord Law Firm har opnået fritagelse fra de norske teleselskabers tavshedspligt, og er begyndt at sende piratbreve afsted til norske internetbrugere.

Omkring 1000 norske husstande har allerede modtaget et brev om at der er foretaget en ulovlig download af en film via deres internetforbindelse, hvorefter der tilbydes et forlig på 2.700,- norske kroner.

Annonce:

Normalt er det kun politiet der kan bede om at få udleveret personoplysninger til identifikation af internetforbindelsernes ejere, men de nationale kommunikationsmyndigheder i Norge har givet advokatfirmaet adgang til samme “service”.

“Når det foreligger en berettiget mistanke om misbruk av rettigheter til et åndsverk, er det en annen vurdering og etter et annet regelverk. Vi informerer retten om vår vurdering av anmodningen vi har, og deretter tas det en dommeravgjørelse på om begjæringen skal etterfølges”, fortæller assisterende direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Elisabeth Aarsæther til norske Dagbladet, fortsætter:

“Man er ikke anonym på nettet, det er en misforståelse”.

 

Sådan foregår det

Det danske advokatfirma, Njord Law Firm, repræsenterer ved disse anmodninger filmselskabet Nu Image/Millennium Films.

  • Nu Image/Millennium Films benytter egne overvågningssystemer til at se hvilke IP-adresser der foretager piratdownload af deres film.
  • Filmselskabet sender oplysningerne til advokatfirmaet, der retter henvendelse til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet om udlevering af oplysninger om ejer og adresse på den internetforbindelse der blev anvendt.
  • Forhåndsgodkendes anmodningen i retten, så bedes internetudbyderen om at gemme loggen med oplysningerne.
  • En ny dommer tager herefter stilling til om personoplysningerne må udleveres til det danske advokatfirma.
  • Advokatfirmaet foretager på baggrund af oplysningerne en efterforskning for at identificere den formodede pirat. Her benyttes bl.a. sociale medier.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.