Forside Nyheder

Nu kan LCD-mobilskærme også bøjes

-

Noget af det smarte ved OLED-paneler er deres bøjelighed, hvilket har gjort det muligt for smartphone-fans at købe modeller med skærme, der smyger sig rundt om kanten.

Hvis man derimod ikke har råd til f.eks. en Samsung GALAXY S7 Edge, har man måtte kigge langt efter denne designfeature. Det kan dog være, det er ved at ændre sig.

Annonce:

Japan Display, der i 2011 opstod som en fusion af Sonys, Toshibas og Hitachis LCD-divisioner, har præsenteret en 5.5 tommers bøjelig LCD-skærm i 1080p. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse. Fordi, der normalt bruges glas i forbindelse med LCD-skærme, har disse ikke kunnet bøjes, men Japan Display har fundet frem til en metode, hvor de erstatter glasset med plastik uden at miste gennemsigtigheden.

Det skulle angiveligt også gøre dem mere holdbare, så glasset ikke smadrer, hvis telefonen bliver tabt. De nye skærme er imidlertid stadig ikke lige så bøjelige som OLED eller lige så tynde.

LCD-skærme er dog (indtil videre) langt billigere end OLED-skærme, så når Japan Display begynder at producere displayet i 2018, kan vi se langt flere telefoner med bøjede skærme på markedet – også i de billige prisklasser.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.