Forside Indhold og distribution Musik

Kassettebånd-salget vokser igen

-

Kig lige på kalenderen. Er det 1. april? Nej, vel?

Den er god nok. I 2016 var der vækst i salget af kassettebånd. Og vel at mærke ikke tomme kassettebånd til indspilning, men kassettebånd med kendte kunstneres musik på.

Annonce:

Billboard skriver, at kassettebåndssalget i USA er vokset med 74% siden 2015. Men det er nu ikke fordi, det er vildt imponerende tal, der er tale om. Amerikanerne købte 129.000 kassettebånd i 2016. Der er ikke ligefrem tale om en genopstandelse på linje med vinyl-LP’er, som der blev solgt 13,1 millioner af i USA sidste år.

Hvad er det så folk køber? Ikke så overraskende er Justin Bieber populær, og det samme gælder årets store hitfænomen, The Weeknd, selvom man kan overveje, hvad der får disse kunstneres unge publikum til at købe kassettebånd.

Så giver det lidt mere mening, at det mest populære kassettebånd er soundtracket til ’Guardians of the Galaxy’, for som de, der har set filmen ved, så spiller ”Awesome Mix, Vol. 1” en ret stor rolle i filmen. Der blev solgt 4.000 eksemplarer af dette bånd sidste år.

De fleste af kassettebåndene blev købt online, men man har også kunnet finde dem i hipster-butikker som Urban Outfitters, der også var med til at føre pladespillere ind i folks liv igen.

Hvem ved – måske køber vi måske alle sammen C90 chrom-bånd fra Maxell igen om et par år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.