Forside Nyheder

LG taber store penge på smartphones

-

Som gadgetfan kan det nogle gange synes lidt uretfærdigt, når et firma laver ganske udmærkede produkter, der bare ikke får nok opmærksomhed.

Selvom Sony f.eks. har nogle af de bedste kameraer i deres smartphones, har de svært ved at få langet dem over diskene. Og LG har samme problem.

Annonce:

LG er ikke bange for at prøve nye ting af, og har både eksperimenteret med modularitet og dobbeltskærme i deres seneste flagskibsmodeller. Det var dem, der startede trenden med at sætte fingeraftryks-læser og home-knap bagpå for at få skærmen til at fylde en større andel af fronten, og mange af de senere års topmodeller fra firmaet har fået fine anmeldelser. Men eksperimenterne ser ikke ud til at være salgbare.

LGs smartphone-division er nu en decideret plet på LGs ellers gode regnskaber. På tværs af hele firmaet var LGs års-overskud i 2016 på næsten 770 millioner kroner. Men havde det ikke været for årets sidste kvartal, ville overskuddet havde været større, for her tabte firmaet næsten halvanden milliard kroner, og når man studerer regnskaberne, kan man godt se, hvor pengene fosser ud.

Mobildivisionen solgte kun 14,1 millioner telefoner i 2016. Og det til trods for, at salget af den nye V20-phablet (bill.) efter sigende går relativt godt. Til sammenligning solgte LGs landsmænd ovre hos Samsung mellem 70 og 80 millioner smartphones i 2016 – hvert kvartal. Samsung solgte endda 72.5 millioner telefoner i det katastrofale tredje kvartal, hvor Note 7-skandalen brød ud.

Men LG har ikke tænkt sig at holde op med at lave telefoner. Man kan dog formentlig godt forvente – hvilket en anonym, men højtstående LG-kilde også bekræftede overfor Recordere under CES, at der ikke bliver eksperimenteret helt så meget, når LG G6 bliver præsenteret på MWC om nogle uger.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.