Forside Nyheder

Manden bag Android vil lave en super-smartphone

-
Foto: Powerek38 / Creative Commons

Snart kommer dukker et nyt smartphone-mærke op i Californien, der hverken står Google eller Apple på.

Det hedder Essential, eller det hedder firmaet i hvert fald, der gør klar til at lave en stribe nye forbruger-teknologiprodukter og ting til det smarte hjem.

Annonce:

Det første produkt fra Essential bliver en flagskibs-smartphone, der skal konkurrere med Google Pixel og Apples iPhone, og som skal være et centrum for styring og forbindelse til en række andre net-opkoblede enheder fra Essential. Det skriver Bloomberg. Essential har registreret sig hos staten Californien som en producent af bl.a. smartphones og tablets.

Smartphones kommer og går, men der er alligevel grund til at holde øje med Essential. Bag firmaet står nemlig Andy Rubin, der ikke er en hr. Hvem-som-helst, når det gælder smartphones. Han var en af de fire mænd, der startede og udviklede Android. I 2005 blev deres firma solgt til Google, og resten er historie.

Rubin blev hængende hos Google og stod for Android fra opkøbet og frem til 2013, hvor styresystemet var blevet dominerende på verdensplan. Efter et år mere hos Google, hvor han ledte firmaets robot-division, forlod han firmaet for at blive venturekapitalist.

Men nu er han altså tilbage i telefonverdenen. Hvornår vi præcis får en Essential-telefon at se, ved vi endnu ikke, men det skulle blive midt på året, ifølge Bloombergs kilder. Det står ifølge disse ikke klart, om der bliver tale om en Android-telefon.

Annonce:
Forrige artikelKaz Hirai får mere magt i Sony
Næste artikelMedie: Samsung Note 7 brændte pga. batterierne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.