Forside CES CES 2017

Her er Nokias nye Android-smartphone – som du ikke kan købe

-

Så kom vi om på den anden side af nytåret, og Nokia er fri af Microsofts lænker.

Det betyder, ganske som vi har hørt om i lang tid, at Nokia nu er klar med en ny Android-telefon.

Annonce:

Den hedder noget så simpelt som Nokia 6. Men du kan ikke købe den i Danmark. I hvert fald ikke foreløbig.

Nokia 6 er nemlig foreløbigt kun planlagt til at komme på gaden i Kina. Så den skal importeres, hvis du absolut vil have en telefon, der står Nokia på.

HMD Global, det finske firma, der har retten til at lave telefoner med Nokia-logoet på, vil altså konkurrere med de store kinesiske producenter i deres eget marked.

Derfor er telefonen da også lavet til folk med et meget lille budget. Dens udbudspris ligger på 1699 Yuan i Kina og da Yuan’en næsten ligger i paritet med kronen, vil det svarer til lige over 1700 kroner.

Specifikationerne er dog som en mellemklasse-telefon.

Der er tale om en 5,5 tommers IPS LCD-skærm med 1080p-opløsning, og telefonens hjerne er en Snapdragon 430 med 3GB RAM. Den kommer med 64GB lagerplads ombord, der kan udvides med microSD.

Der er indbygget forstærker, sådan at dens højttalere spiller lyd 6db højere end normale smartphones, og den kan endda håndtere Dolby Atmos ifølge specifikationerne. Den har 3000 mAh batteri, hvilket burde give en okay batterilevetid, resten af specifikationerne taget i betragtning. Kameraerne er på 16MP/8MP, og der kan optages video i 1080p.

Modsat mange telefoner i samme klasse kommer den dog med Android 7 ombord fra starten.

Rent formfaktor-mæssigt ligner den lidt en Samsung GALAXY-telefon, med en bred home-knap, der også indeholder fingeraftrykslæseren. Du kan se de fulde specifikationer her.

Om Nokia 6 nogensinde kommer på markedet uden for Kina, vil tiden vise. Man kunne dog håbe på, at Nokia ville vende tilbage med noget i topklasen til det vestlige marked, hvis 6’eren bliver en succes ovre i østen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.