Forside Baggrund

Tidal først med hi-res musikstreaming

-
Foto: recordere.dk

Musiktjenesten TIDAL har annonceret at de er klar med streaming af hi-res audio.

Nu får abonnenter af Tidal Hi-Fi også adgang til at streame musik i 24-bit hi-res kvalitet, som suplement til streaming i CD-kvalitet.

Det har Tidal og partner MQA (Meridian) annonceret her på CES-udstillingen. MQA er den teknik som Tidal benytter til streamingen.

Annonce:

Det var oprindelig ventet at Tidal ville være klar med hi-res musikstreaming for et år siden, men det trak ud med at få det klar.

Men nu er det her, klar til brug. I første omgang dog med et begrænset udvalg af musik i hi-res kvalitet, til gengæld koster det ikke ekstra. Streaming i 24-bit er være inkluderet i det nuværende store Tidal-abonnement (Tidal Hi-Fi).

En hi-res audio stream vil typisk være i 24bit/96Khz og kan her ved premieren kun fanges igennem desktop-afspilleren (computer) for nu. Senere ventes flere afspillere at få understøttelse af hi-res.

Tidal Masters hi-res audio byder her ved premieren på albums fra bl.a. Pink Floyd, Beyonce, Bruno Mars, Coldplay, David Bowie, The Eagles, Fleetwood Mac, Jay-Z og Joni Mitchell.

Hvis du har et abonnement på Tidal HiFi og gerne vil prøve den nye Master-streaming (som hi-res kaldes hos Tidal), så aktiver ‘HiFi/Master’ under streaming-indstillingen i Tidal for desktop.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.