Forside CES CES 2017

Velux vil gøre dine vinduer intelligente

-

Danske Velux er kendte for deres gode løsninger indenfor ovenlysvinduer.

Men nu har Velux tænkt sig at tage ovenlysvinduet helt ind i fremtiden og koble det op på Internet of Things.

Annonce:

Det annoncerede de i forbindelse med CES-messen, og viste deres nye teknologier frem ved CES Unveiled-eventen, der gav pressen en forsmag på CES’ mange produkter fra mindre producenter.

Velux har allieret sig med franske Netatmo, og sammen har de lavet systemet Velux Active, der kan automatisere åbningen og lukning af vinduer samt trække gardiner til og fra. Systemet er koblet op på ens trådløse netværk og bliver åbnet op for de mange smarthjems-økosystemer, der efterhånden findes, såsom Apples HomeKit.

Det betyder ikke bare, at man kan styre vinduer og gardiner fra sin smartphone eller mens man er udenfor hjemmet. En række sensorer kommer også til at kunne indstille vinduer og gardiner automatisk alt efter tilstanden i hjemmet. Er der for meget røg i køkkenet kan vinduerne åbnes automatisk, eller hvis der bliver for varmt på grund af solskin, kan systemet selv åbne for vinduet og trække ned for gardinet.

Det kan man alt sammen indstille via Velux Active, ligesom man f.eks. kan lukke for alle de tilkoblede vinduer med et enkelt tryk på en knap, inden man går ud ad døren.

Velux Active kommer på markedet til oktober.

 

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.