Forside Baggrund

Antenneforening vil sælge billig tv-streaming til danskerne

-
Glenten drømmer om at åbne kassen med tv-streaming til alle igen. Grafik: recordere.dk

Glentevejs Antennelaug drømmer om igen at levere tv-streaming til danskerne via gammel “Watz Me Now” platform.

Glentevejs Antennelaug, i kort form Glenten, har en dyr streamingplatform stående som kan udnyttes bedre. Det skriver Fyens Stifttidende.

Det er den gamle “Watz Me Now” tv-streaming, som Glenten købte for et millionbeløb i efteråret 2014.

Annonce:

Den store selvstændige antenneforening ville gerne tilbyde medlemmerne Web-TV ligesom YouSee, Stofa m.fl. og Watz Me Now var en god og stabil platform, der også havde tv-arkiv integreret.

Selve streamingtjenesten Watz Me Now gik senere konkurs, men nu havde Glenten fået den tv-streaming til medlemmerne som de ønskede.

 

En dyr fornøjelse

Det har indtil videre været en dyr fornøjelse. Selve Watz Me Now kostede Glentens medlemmer 8,3 mio. kroner, hvor af de 5,7 mio. kroner måtte afskrives som tab efter konkursen.

Men den er også dyr i drift. Fyens Stifttidende har kigget på det regnskab der fremlægges på foreningens generalforsamling i aften, og det viser at den gamle ‘Watz Me Now’ streaming platform koster 4,2 mio. årligt i driftomkostninger.

Det er uden meromkostninger for Glentens medlemmer, at tilmelde sig foreningens Web-TV, og det har 3.000 benyttet sig af. Det betyder at Glentevejens Antennelaug i 2016 havde en udgift på 1.400 kroner for hvert medlem med tv-streaming.

Det høje beløb har fået kritikere til at stille forslag til generalforsamlingen om brugerbetaling på Web-TV.

 

TV-streaming til danskerne

Ledelsen i Glentevejens Antennelaug vil gerne åbne foreningens tv-streaming for alle. Som et alternativ til TV via kabel, antenne eller satellit.

De vil gerne kapre web-tv kunder over hele landet, men denne gang med et bedre og betydeligt billigere setup, som det er muligt at tjene penge på.

“Vi ser det som en investering i fremtiden. Vores målgruppe er folk, som ikke vil betale mellem 2000 og 2800 kroner for en tv-grundpakke”, fortæller bestyrelsesformand i Glenten, Søren Skaarup, til Fyens Stifttidende og fortsætter:

“Hvis de er ligeglade med TV3, Kanal 5 og DK4 kan de spare 1000 kroner om året ved at vælge os. Yousee har 1,2 mio brugere, Stofa har 500.000 brugere. Hvis bare et par procent er utilfredse og ville vælge vores løsning, ville vi være meget glade”.

“Selv med 1000 brugere vil vi tjene penge”, slutter Søren Skaarup.

 

Annonce:
KILDEFyens Stifttidende
Forrige artikelPristip: Tilbud på Apple TV 4 i dag
Næste artikelEfter flop: Dansk smartphone-producent konkurs
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.