Forside Nyheder

Vi scorer højt i partner-troskab på Netflix

-
Foto: Netflix

Danskerne er blandt de mindst utro på Netflix, og loyale i ny måling af serieutroskab.

Efter at streamingtjenesterne har gjort deres indtog på tv-skærmene, der er der dukket et nyt begreb op som kaldes serietroskab/serieutroskab.

Det handler om hvorvidt man er loyal overfor partneren, når der følges en udvalgt tv-serie sammen. Det er jo så nemt lige at se et par afsnit forud i smug, men gør vi også det?

Ja, det gør vi, lyder det fra Netflix. Men danskerne er faktisk blandt de mest loyale over for deres partner, når det kommer til serieutroskab.

Næsten halvdelen (46%) af par i hele verden, der streamer serier sammen sin partner, serieutro. I Danmark er det dog kun 35%, hvilket placerer danske par, der streamer sammen, blandt de mest loyale over for deres partner, når de ser serier.

Hele 65% har aldrig været deres partner serieutro, og det placerer danskerne over det globale gennemsnit for at have eksperimenteret med serieutroskab, som ligger på 54%.

 

De utro går hele vejen

På den anden side viser undersøgelsen også, at de danskere, der er serieutro, går hele vejen. 40 % af de serieutro danskere har nemlig set forud fire gange eller mere.

Men det er ingen overraskelse i forhold til, at vi lever i en binge-watching-tid, hvor ”bare lige ét enkelt afsnit mere” aldrig har været nemmere.

 

Om undersøgelsen

HVOR FOREGÅR SERIEUTROSKAB? (OVER ALT)
Serieutroskab sker over hele verden, selvom omfanget varierer en smule fra land til land. De mest utro er brasilianere og mexicanere, hvor 57%- 58% af de par, der ser serier sammen, har set forud på en serie, de så med deres partner. Derimod findes de mest loyale seere i Holland, Danmark og Polen, hvor henholdsvis 73%, 65% og 60% aldrig har været serieutro.

HVILKE SERIER ER VI UTRO MED? (DEM ALLE)
Selvom ingen serier skiller sig signifikant ud, er de serier danskerne fristes mest til at være utro med Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards og Orange Is The New Black.

DEM DER ER SERIEUTRO … HVORFOR?
De fleste planlægger ikke at gøre det.. det sker bare: 81% af danskerne, der er serieutro, siger, at det ikke var planlagt. Men hvad skyldes den stigende trend for serieutroskab så? 66% fortæller, at ’’serien er så god, at de ikke kan lade være med at se videre’’.

HVORDAN ER DE SERIEUTRO?
Sover med et øje åbent: 21% af serieutroskabet sker, når den ene part falder i søvn, og 63% fordi at partneren ikke er hjemme. Men hvorvidt dette overhoved er utroskab, er et varmt emne at diskutere. Over to tredjedele siger, at sove-utroskab ikke tæller (70%), men dette varierer fra land til land. Chilenere mener ikke, at det er så stort et problem, mens japanerne ser det som utilgiveligt. Mange er serieutro i al hemmelighed: 58% af danskerne, som er serieutro, indrømmer det aldrig.

ER SERIEUTROSKAB SÅ SLEMT? (DET AFHÆNGER AF HVOR DU BOR)
Hvis du er kommet på afveje, så tag det ikke så tungt. Serieutroskab er blevet mere socialt accepteret. 66% af de utro danskere siger, at det ikke er så slemt. Sammenlignet med Hong Kong, hvor 40% mener, at det at se forud på en serie er værre end at have en egentlig affære.

ER MIN PARTNER SERIEUTRO?
Serieutroskab kommer i mange former. Netflix har samlet en række grafisk materiale, der forklarer fænomenet og de mest almindelige typer blandt de serieutro, der findes i hjem verden over. Denne infografik illustrerer motiver for og adfærd bag utroskab, mens en række GIFs skal hjælpe par med at arbejde sig gennem deres taktløshed, så de kan passe på parforholdet … eller blive ved med at være serieutro.
Metodologi

*Undersøgelsen er udført af SurveyMonkey fra den 20.-31. december og er baseret på 30.267 besvarelser. Respondenterne er udvalgt på baggrund af alder og køn og er et repræsentativt udvalg af den voksne population, som ser tv-serier via streamingtjenester sammen med sin partner i USA, Canada, Storbritannien, Australien, New Zealand, Philippinerne, Singapore, Indien, Japan, Taiwan, Sydkorea, Hong Kong, Forenede Arabiske Emirater, Mexico, Chile, Colombia, Brasilien, Argentina, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Polen, Italien, Tyskland, Frankrig, Sverige, Norge, Holland og Danmark.

 

Annonce