Forside Nyheder

Flertallet ønsker licensen opkrævet via skatten

-
Medielicensen fordeles med 67% til DR, 20% til staten, 9% til TV 2-regionerne, 2% til Radio24syv, 1% til lokalradio og -tv samt 1% til Public Service-puljen. Foto: recordere.dk

Et flertal af danskerne vil af med medielicensen og have det erstattet af en skat.

Kan man afskaffe medielicensen og istedet opkræve de nødvendige beløb over skatten? Ja, mener et flertal af danskerne. De så hellere at det blev trukket over lønnen istedet.

I en ny måling som Norstat har foretaget for Altinget, der svarer 36% at det er enige og 34% at de er overvejende enige, på spørgsmålet om DR bør finansieres over skatten.

Annonce:

“I dag er public service en samfundsmæssig infrastruktur ligesom veje og broer, som bare er finansieret på en måde, der er socialt fuldstændig uacceptabel”, lyder det fra Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, til Altinget.

“Tiden er løbet fra licenssystemet”, udtaler Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til Altinget.

SF, Socialdemokratiet og Venstre er også åbne overfor at se på mulighederne for at skrotte licensopkrævningen.

Men ikke alle ser det som en god idé. Frands Mortensen, der er medieprofessor ved Aarhus Universitet, mener at hvis finansieringen af DR bliver en del af finansloven, så får politikerne for meget magt over hvad DR bruger sine penge på.

“Det vil gøre det nemmere for politikerne at bestemme indholdet i udsendelserne. I dag kan man ikke stille ministeren til ansvar for måden, DR bliver drevet på, fordi ansvaret ligger hos DR’s bestyrelse”, fortæller Frands Mortensen til Altinget.

Medielicensen er på kr. 2.492 årligt og de penge fordeles med 67% til DR, 20% til staten, 9% til TV 2-regionerne, 2% til Radio24syv, 1% til lokalradio og -tv samt 1% til Public Service-puljen.

 

Annonce:
KILDEAltinget
Forrige artikelSamsung ejer nu Harman med B&O auto, JBL, AKG, Lexicon, Mark Levinson m.fl.
Næste artikelPriserne er uddelt: Her er vinderne af TV-Guld 2017
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.