Forside Indhold og distribution Film

Netflix arbejder på bedre kvalitet via dårlige mobilforbindelser

-

Kan man streame Netflix-film og video på, hvad der svarer til en Edge-forbindelse?

Det mener Netflix, at man skal kunne. Firmaet har sat et specialisthold på ti mennesker til at justere deres kompressionsalgoritmer, så de kan imødekomme selv dårlige 2.5G-mobildataforbindelser. De har netop vist nogle af resultaterne af dette arbejde frem for en flok udvalgte journalister fra bl.a. Engadget og Pocket-Lint under MWC.

Annonce:

Her demonstrere Netflix blandt andet, hvordan man kan streame ’Stranger Things’ over en 100kbps (og det var KILObit) forbindelse. Dertil kommer 56kbps til lyden. Der er naturligvis ikke tale om 4K HDR-kvalitet, og billedet er hårdt komprimeret, i dette tilfælde med Googles V9-codec.

Men på en ca. fem tommer stor skærm ser det alligevel hæderligt ud, og er helt fint, hvis man sidder i bussen eller toget.

Man kan naturligvis indvende, at man i de fleste moderne lande efterhånden har så god 3G- og 4G-dækning, at det ikke burde være nødvendigt at tage disse skridt. Men der er masser af lande i verden, hvor landlige områder stadig ikke har adgang til hurtige mobildataforbindelser, for slet ikke at tale om, hvordan det er i udviklingslande.

Også i Danmark kan man befinde sig steder, hvor der ikke er ret god forbindelse, hvis man f.eks. beslutter sig for at se en Netflix-video, mens man ligger på stranden eller camperer ude i midten af ingenting.

Endelig gør Netflix’ kompressions-arbejde også tingene bedre, selv for dem med gode bredbåndsforbindelser. Algoritmerne skal nemlig forbedres, sådan at Netflix-streams hurtigere og mere gnidningsfrit kan skifte mellem forskellige opløsninger og kompressionsstyrker, hvis man f.eks. sidder på et halvgammelt netværk i et lejlighedskompleks, hvor alle beslutter sig for at se Netflix samtidigt.

Der er ikke nogen lanceringsdato for disse nye initiativer. Netflix arbejder på sagen fortløbende, så formentlig bliver det helt automatisk bare muligt at se Netflix overalt på et tidspunkt.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.