Forside Produkter Connected Home

SONOS: Derfor er der ikke HDMI på PLAYBASE

-
Sonos PLAYBASE i hvid

Det er et aktivt fravalg der gør at Sonos ikke har HDMI ARC på deres nye PLAYBASE. Standarden er simpelthen ikke god nok til Sonos endnu. 

Som vi skrev om i går, så er Sonos klar med en ny TV-højttaler til stuen. Højttaleren hedder Sonos PLAYBASE, og kan placeres direkte under TV’et.

Men mange brugere har allerede ytret undren og utilfredshed med, at Sonos ikke har implementeret lyd igennem HDMI ARC (Audio Return Channel). Til gengæld har de brugt den samme teknik som de har på deres PLAYBAR, som er et optisk (TOSLINK) kabel.

“Vi vil gøre det så nemt for forbrugerne som muligt – og PLAYBASE skal fungere sammen med så mange fladskærme som overhovedet muligt. Fladskærme, der er bare to eller tre år gamle, har hverken HDMI-ARC eller HDMI-CEC,” forklarer Michael Papish til inputmag.dk

Hverken HDMI-ARC eller HDMI-CEC der er teknologier, har endnu en tovejs-kommunikation, der er stabil nok til at det kan forenes med den enkelthed som Sonos gerne vil stå for forklarer Michael Papish. Sonos har dog testet begge varianter grundigt inden de kom til den konklusion.

“For os er den optiske løsning stadig den bedste, og der går nok nogle år før HDMI-ARC og CEC er klar som en fastlagt standard man kan regne med”

afslutter Michael Papish.

Annonce