Forside * Fokus

Radio/tv historie: 45 år med billede og lyd til nordjyderne

-
I 1972 åbnede første butik: Merina Radio. Foto: Lyd og Billede Specialisten

Fra sort/hvide TV til fladskærme. Historien for Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn går 45 år tilbage.

Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn fylder halvrundt. 45 år med billede og lyd til nordjyderne.

Historien tager sin begyndelse den 1. maj 1972. Her åbner Finn Nielsen en butik i Strandby, få kilometer nord for Frederikshavn.

Annonce:

I Merina Radio, som butikken blev døbt, fik nordjyderne mulighed for at handle såvel farve-tv som sort/hvide tv-apparater, radioapparater og spolebåndoptagere og meget andet.

 

Beovision 2600, et af de tv der var på markedet i 1972. Foto: Beoworld.org

 

Finn var udlært i Skagen i 1963. Senere arbejdede han flere år hos Bang & Olufsen i Struer, inden han slog sig ned som nordjysk radioforhandler.

Første butik fik kun få år på adressen Havnevej 2 i Strandby. Allerede i 1978 blev lokalerne for Merina Radio for trange, og butikken flyttede til en anden adresse i byen.

 

Merina flyttede og udvidede i 1978. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Den ny butik åbnede på adressen Strandvej 39. Nu omdøbt til blot at hedde ‘Merina’, suppleret med teksten “RADIO TV HI-FI STEREO” på såvel butiksfacade som logo.

Sammen med den nye butik åbnede Finn et topmoderne radioværksted, der i de følgende år også reparerede for andre af områdets radioforretninger.

 

Finn med entertainment anno 1978. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Næste historiske milepæl blev 1991 hvor kæden 2tal blev dannet af en gruppe af landets radioforhandlere.

Merina blev en del af kæden, nu under navnet ‘2tal Merina’. Adressen blev igen ændret. Butikken flyttede ind til Frederikshavn og åbnede i butiksbyen Majgårdscentret.

 

2tal Merina åbnede 1991 i Frederikshavn. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Året efter, i 1992, købte sønnen Laust Nielsen sig ind i butikken med 50% medejerskab, og herefter var det fast arbejde i familiens butik.

For Laust var det en helt naturlig vej at gå. Han havde fulgt faderens arbejde siden barndommen, og ind imellem også hjulpet til.

Som her da han som 10-årig var taget ned på byens torv, for at demonstrere den nye hotte Sony Walkman for interesserede.

 

Allerede som 10 årig blev Laust sendt på byens torv for at demonstrere Sonys nye hotte Walkman. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Op igennem 90’erne gik det godt for forretningen, og i 1998 blev det til endnu en udvidelse i Frederikshavn.

 

Finn og Laust i 1998, lige efter endnu en udvidelse i Frederikshavn. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

I 2001 var tiden inde til et generationsskifte i familievirksomheden. Finn Nielsen trak sig tilbage, og sønnen Laust Nielsen blev herefter eneejer af firmaet.

Samtidig blev der indledt et samarbejde med 2tal Hjørring, der senere blev overtaget og fungerede som filial.

I 2008 blev 2tal-kæden skiftet ud og butikken ændrede navn til Lyd og Billede Specialisten. I 2010 blev afdelingen i Hjørring lukket og butikken i Frederikshavn blev endnu engang udvidet.

Nu med tre specialbutikker på stribe; Nærmest et helt ‘shoppingcenter’ for billede og lyd skød op.

Under samme tag huses i dag: Lyd og Billed Specialisten, en Bang & Olufsen butik samt nordjyllands eneste Loewe Gallery.

 

Indehaver Laust Nielsen i dag. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Jubilæet

Mandag d. 1. maj kan indehaver af Lyd og Billede Specialisten i Frederikshavn, Laust Nielsen, se tilbage på 45 års butikshistorie. Fra den lille radioforretning i Strandby, til i dag flere specialbutikker i Frederikshavn.

”45 år er en præstation vi er stolte af”, fortæller Laust Nielsen, og fortsætter:

”Vi har været med, siden tv’et gjorde sit indtog i de nordjyske hjem og til i dag, hvor lyd og billeder er en fuldt integreret del af vores liv og hverdag. Konkurrencen er skarp, og udviklingen går stærkt i vores branche, men alligevel er det lykkes os at fortsætte med at vokse og tiltrække nye kunder fra hele Jylland. Det er bestemt værd at fejre.”

Jubilæet fejres med åbent hus og tilbud der matcher alderen i besparelse. Det er fredag-søndag d. 5-7. maj.

Adressen er: Maigårdsvej 2C, 9900 Frederikshavn (se på kort)

 

Familievirksomheden er i dag vokset til et nordjysk center for billede og lyd. Foto: Lyd og Billede Specialisten

 

Læserservice

De tre butikkers hjemmesider:

Lyd og Billede Specialisten
Bang & Olufsen Frederikshavn
Loewe Gallery

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.