Forside Produkter Gadgets

Bose-app anklages for at udlevere dine data

-

App’en Bose Connect har indsamlet data om brugerne og sendt dem videre uden tilladelse.

Det er anklagen i et nyt søgsmål, der er netop er blevet anlagt ved en føderal domstol i Illinois i USA.

Ifølge sagsøgerne har app’en indsamlet data om brugernes streamingvaner, hvilken musik eller podcasts, de lyttede til og meget andet.

Disse data har Bose angiveligt videresolgt til et såkaldt data broker-firma, der hedder Segment.io. Data broker-firmaer køber data om brugerne fra forskellige kilder og videresælger dem til virksomheder, der så bruger dataene til mere præcist at reklamere på forskellige platforme.

Bose Connect-app’en er lavet som en slags mellemstation mellem forskellige indholdstjenester og Boses trådløse produkter, primært Bluetooth-produkter såsom hovedtelefoner og højttalere. Det er en slags hjælpe-app, der ikke er nødvendig for at bruge produkterne, men som gør det hele lidt lettere.

 

Annonce