Forside * Nyheder

Neil Youngs Pono-butik skifter navn til Xstream

-

Nu ved vi lidt mere om rock-legenden Neil Youngs hi-res-musikambitioner.

Efter at have lanceret først en afspiller (bill.) og siden en musikbutik til musik i hi-res-kvalitet bliver sidstnævnte nu lavet om til en streamingtjeneste. Den kommer til at hedde Xstream i stedet for Pono, og har fået en ny partner til levering af musikken, 7Digital.

Annonce:

Det skriver Young selv i en besked til Pono-community’et på deres online-forum. Den gode nyhed er, at Xstream (der altså ikke har noget med det danske firma af samme navn at gøre) kommer ”meget snart”, ifølge Youngs besked.

Det kan dog måske tolkes som dårlige nyheder, at Young også nævner, at streamingtjenesten kommer til at bruge en vis mængde kompression. Ifølge Youngs besked er der tale om en variabel kompression, der justerer sig løbende efter ens båndbredde – som visse videostreaming-tjenester gør.

Det har naturligvis den fordel, at man vil kunne streame hi-res-musikken via et mobilnetværk, mens man er på farten, uden at skulle leve med al for meget hakken og buffering. Man må så bare håbe, at musikken flyder med lossless eller ingen kompression, når man befinder sig et sted med stor, fed båndbredde, der ikke varierer ret meget.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.