Forside Nyheder

Ny app: Mit digitale selvforsvar skal advare mod nettets faldgruber

-
Foto: recordere.dk

Ny app skal gøre det mere sikkert at færdes på nettet.

Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden lancerer nu en app, som skal hjælpe danskerne til en mere tryg og sikker færden på nettet.

Initiativet kommer efter at omkring hver 7. dansker har oplevet at blive snydt på nettet.Det svarer til knap 600.000 mennesker, viser en ny rapport fra Forbrugerrådet Tænk.

Annonce:

Samtidig er mange danskere utrygge ved deres færden på nettet. Ifølge en rapport fra Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden fra januar 2016 er 56 procent af danskerne utrygge ved at modtage svindelmails, som ser ud til at være fra f.eks. SKAT eller NemID.

I perioden fra 2011 til 2016 er antallet af anmeldelser om databedrageri steget fra 647 tilfælde i 2011 til 22.339 i 2016.

Der er dermed sket en mangedobling af danskernes anmeldelser af digitalt bedrageri på bare fem år. Og Rigspolitiet melder ud, at databedrageri er et område i voldsom vækst. Det er blandt andet baggrunden for, for den nye App: ”Mit digitale selvforsvar”

“De it-kriminelle er blevet mere professionelle i deres måde at svindle på. Derfor bliver det sværere for den enkelte at se, om en mail eller en SMS er ægte eller falsk. Det er vores håb, at den nye app kan hjælpe danskerne med at kunne færdes mere sikkert og træffe trygge valg i den digitale verden”, fortæller Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk.

 

 

App’en ’Mit digitale selvforsvar’ skal ruste forbrugerne til at passe på deres personlige oplysninger, hjælpe dem med at gennemskue fup på nettet og undgå it-kriminalitet.

“App’en er unik, fordi den både advarer om aktuelle trusler med live-advarsler, tilbyder redskaber, råd og vejledning til sikker færden på nettet og endelig hjælper dem, der uheldigvis er blevet ofre for it-kriminalitet”, fortæller Henrik Dam, formand for Det Kriminalpræventive Råd, som finansierer udviklingen af app’en.

 

 

Pris og tilgængelighed

Mit digitale selvforsvar app’en er gratis og kan downloades af alle med en tablet eller mobil med Android eller Apple iOS.

Find den i Google Play (Android) eller App Store (Apple)

 

Fakta: Det kan app’en

– Advare om aktuelle trusler som falske sms’er og mails, phishing-angreb, fupkonkurrencer og falske hjemmesider.
– Involvere forbrugerne til at tippe hinanden
– Give råd til forbrugere, der har været udsat for it-kriminalitet.
– Give redskaber til beskyttelse imod digitale trusler og fup på nettet.
– Give råd til at beskytte personlige oplysninger, når forbrugeren færdes på nettet.

 

Annonce:
KILDEDet Kriminalpræventive Råd
Forrige artikelDolby Atmos og DTS:X klar på Xbox One
Næste artikelNy Twin Peaks har premiere på HBO til maj
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.