Forside Produkter Mobil

YouSee hæver mobilpriserne pga. fri EU-roaming

-
Foto: recordere.dk

EU har sat roaming (med loft) fri, og det betyder nu højere priser for YouSees mobilkunder.

Per 15. juni i år sættes roaming fri indenfor EU. Fra den dato kan mobilen benyttes i udlandet, uden at det koster ekstra. Ihvertfald for det indledende brug af tale, sms og data, for der er et loft på.

Fra den dato kan mobilkunder hos YouSee ringe, bruge data og sende sms og mms i 36 lande i Europa uden at bekymre sig om ekstraregninger.

YouSee lancerer i den forbindelse nye mobilpakker d. 8. maj.

”Vi lancerer helt nye mobilpakker den 8. maj, som alle vil kunne bruges frit i 36 lande i Europa. Det betyder, at du både kan ringe, sms’e og bruge data uanset, hvor du befinder dig. Du kan dog højst bruge 10 GB data i udlandet, men det giver dig også rig mulighed for at tjekke mails, finde vej og lytte til din yndlingsmusik på rejsen”, fortæller Kasper Ørtvig, mobildirektør i YouSee og tilføjer, at det samme vil gælde for nuværende kunder fra den 15. juni.

 

Prisstigninger på abonnementet

De nye EU-regler medfører dog også, at flere af de nye mobilpakker stiger med 20 kr. pr. 1. juli. Det skyldes bl.a., at YouSee skal ud og købe mere data hos udenlandske teleoperatører.

”Sammenlignet med resten af EU har danskerne meget billige mobilabonnementer med store datapakker. Muligheden for at bruge mobil og data i hele EU medfører højere omkostninger for især de nordiske teleselskaber, og det er en af grundene til, at mobilpakkerne stiger i pris”, forklarer Kasper Ørtvig og fortsætter:

”De nye mobilpakker vil være et attraktivt produkt for vores kunder, der nu både kan ringe og surfe på Danmarks bedste mobilnetværk herhjemme og bruge deres mobil frit i 36 lande i Europa. Derudover har de som en del af deres abonnement adgang til millioner af musiknumre via YouSee Musik – nu også i 36 lande i Europa.”

 

Samme mængde data som i abonnementet

EU har defineret en fair use-grænse, der skal forhindre misbrug og sikre et rimeligt forbrug. Bag denne grænse ligger en meget kompliceret udregning, hvor mængden af data afhænger af den pris, du betaler for din mobilpakke.

Hos YouSee har man valgt at gøre det så simpelt som muligt for kunderne, der altid kan bruge den samme mængde data, som de har i deres mobilpakke her i Danmark, når de rejser i Europa – dog højst 10 GB.

For kunder der ikke ønsker at benytte data i udlandet kommer YouSee med en pakke der kun indeholder lidt data.

 

Prisstigninger for nuværende abonnementer

YouSees nuværende mobilkunder kan fra den 15. juni frit bruge deres mobilpakker i 36 lande i Europa, men også her medfører de omkostninger, det påfører teleselskaberne, at langt de fleste mobilkunder vil opleve en prisstigning på mellem 10 og 20 kr.

”Det er vigtigt for os, at vores nuværende mobilkunder blevet stillet mindst lige så godt som nye kunder. Derfor vil alle mobilkunder i de kommende uger modtage et personligt brev eller en mail, hvor vi beskriver, hvad de nye mobilpakker kommer til at betyde for dem.”

 

Roaming i alle pakker

EU-reglerne åbner op for, at teleselskaber kan sælge mobilpakker, der kun kan bruges i hjemlandet, men YouSee frygter, at det vil skabe dårlige kundeoplevelser og går imod EU’s mål om at skabe et digitalt indre marked. Derfor bliver det som udgangspunkt ikke en mulighed hos YouSee, hvor alle mobilpakker vil indeholde roaming.

”Hvis man køber en mobilpakke, der kun kan bruges i Danmark, kan man hverken ringe, sms’e eller bruge data, når man har forladt Danmark, modsat i dag hvor kunderne kan bruge deres mobil i udlandet mod betaling. Vi er bange for, at det kan skabe uheldige oplevelser, hvor kunder, der er på rejse i udlandet og får akut brug for at ringe eller blive ringet op, vil være helt koblet af mobilnettet”, slutter siger Kasper Ørtvig.

 

Fakta

Sådan kan mobilkunder hos YouSee bruge mobilen i Europa efter 15. juni

De kan bruge op til 10 GB data i 36 lande i Europa – dog ikke mere data end det, der er inkluderet i deres mobilpakke, og som endnu ikke er brugt.

De kan bruge mobilen som herhjemme, når de rejser i EU. De kan ikke have en mobilpakke i Danmark og opholde sig permanent i et andet land.

Læs mere om de nye mobilpakker på yousee.dk/mobil

 

Annonce