Forside Nyheder

YouTubes kabel-killer er online

-

YouTubeTV er nu en realitet – men er ikke nødvendigvis særlig konkurrencedygtig.

For folk, der følger udviklingen indfor kabel-tv og fænomenets mulige, langsomme march mod graven, er i dag en mærkedag.

Google har nu åbnet deres ’kabel-killer’, YouTubeTV, i fem af USA’s største byer. Dermed melder Google sig under fanerne i kampen for at lade de store tech-firmaer overtage flow-tv-leverancerne fra de kilder, der traditionelt har stået fra den slags – altså tv-stationerne selv, kabel- og satellit-udbyderne.

Google er det største firma indtil videre, der har meldt sig ind i denne kamp, og derfor er det en historie, der har global interesse, selvom det kun er i USA, fænomenet er lanceret indtil videre. Ud over, at det kan sætte fart på udbredelsen af denne type tjenester til resten af verden, når så stor en spiller som Google kommer på banen, sætter det pres på Apple, der har barslet med en lignende tjeneste i årevis. Og tjenester som PlayStation Vue har allerede meldt ud, at de er i gang med at kigge på international ekspansion.

Men YouTubeTV har nogle udfordringer, såsom pris og platforme. Det koster 35 dollar om måneden at være med i tjenesten – cirka 245 kroner før amerikansk moms/sales tax. For det får man adgang til omkring 40 kanaler, hvor de store, amerikanske broadcast-netværk såsom ABC, NBC, CBS og FOX er med, samt en række sportskanaler, nyhedskanaler og underholdningskanaler. Men der mangler nogle af de store, f.eks. CNN, Comedy Central og AMC, der med serier som ’The Walking Dead’ nærmest har gjort sig uundværlige i USA.

Dem har konkurrenter om Sonys PlayStation Vue til gengæld med i sin basispakke, der koster fem dollar yderligere. For de ekstra fem dollar får man i øvrigt også adgang til at bruge tjenesten på sin favorit-streamingboks. PlayStation Vue er stort set til stede på alle de populæreste streamingbokse – det er faktisk kun Xbox-platformen, der mangler hvilket måske ikke er så underligt.

Modsat kommer YouTubeTV til at starte med kun til at fungere enheder, der kan bruge Googles Chromecast-teknologi, hvilket f.eks. ekskluderer Apple TV- og Roku-boksene. YouTube siger dog, at de er forhandlinger med andre producenter af streamingbokse.

YouTubeTV er også udfordret af SlingTV, der også kan bruges på de fleste streamingbokse og som kun koster 20 dollar – langt mindre end YouTubeTV. De har også de essentielle kanaler, som YouTubeTV mangler i deres basispakke, men mangler til gengæld nogle andre.

På SlingTV skal man også betale ekstra for at få adgang til en cloud-baseret DVR, hvilket følger med gratis hos Vue og SlingTV.

Annonce