Forside Nyheder

Nu vil Amazon også være tv-distributør

-

Amazon er begyndt at distribuere live tv-kanaler via streamingtjenesten Amazon Prime Video.

Amazon vil også være tv-distributør. Efter et tilløb i USA, er de nu også begyndt at distribuere live tv-kanaler i udvalgte europæiske lande.

Annonce:

Amazon fortæller til BBC at dette kun er begyndelsen. De vil tilbyde distribution af betalingskanaler hvor det giver mening, men venter at det er et marked i vækst.

 

Amazon: Kun en begyndelse

“This is a starting point”, fortæller managing director hos Amazon Video, Alex Green, til BBC, og han fortsætter:

“We’re offering linear TV channels where it makes sense. We have a good spread of big partners and I’m sure that will only grow.”

TV-kanalerne sælges som tillæg af Amazons streamingtjeneste. Så de er kun tilgængelige hvis der allerede abonneres på Amazon Prime Video (p.t. ca. 22,50 kr/måned, senere ca. 45 kr/måned).

I Storbritanien, hvor Amazon begynder at distribuere tv-kanaler nu, der vil det i første omgang være ITV og Discoverys tv-kanaler bl.a. med Discovery-kanalerne og Eurosport-kanalerne.

På de kanter regnes dette ikke helt som de samme attraktive tilbud som i USA, hvor amerikanerne kan abonnere på både HBO’s tv-kanaler og Showtimes tv-kanaler via Amazon, udenom det traditionelle kabel-tv.

 

Ingen håndjern (ingen binding)

I Storbritanien koster det £3,99/måned (ca. 35 kr/måned) for ITV-kanalerne og £4,99/måned (ca. 43 kr/måned) for Discovery-kanalerne og £6,99/måned (ca. 60 kr/måned) for Eurosport-kanalerne.

ITV-kanalerne er free-to-air dvs. at de allerede kan modtages gratis via egen antenne.

Amazon ser live tv som et tillægsprodukt der med tiden skal gøre deres streamingtjeneste mere attraktiv, men ikke på bekostning af on demand streaming.

“The core of the experience on Prime Video is on-demand streaming, and that will still be the core of the experience”, slutter Alex Green overfor BBC.

En af fordelene for tv-kunderne ved denne type distribution er at det er uden håndjern, altså uden binding. Der kan tilkøbes en pakke tv-kanaler i den ene måned og en anden pakke tv-kanaler i den næste.

 

Amazons tv-distribution er endnu ikke tilgængelig i Danmark.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.